Kom i kontakt med oss

Cumberland Caverns

Diverse

Cumberland Caverns

«America’s Greatest Caving Adventure» står det på hjemmesiden til Cumberland Caverns. Nå har ikke jeg vært i mange grotter, men jammen tror jeg ikke de har rett. Besøket i Cumberland Caverns var en flott opplevelse.

Ca midt mellom Nashville og Chattanooga finner du over 50 km med underjordiske grotter. Grottene består av masse flotte steinformasjoner, stalagmitter og stalaktitter, fossefall og flere tusen flaggermus (!). Det arrangeres også konserter dypt inne i grotten. Bluegrasskonserter arrangeres titt og ofte i «rommet» som kalles the Vulcano Room.

the Vulcano Room

the Vulcano Room

Desverre besøkte jeg en dag uten at det ble arrangert konsert, men jeg fikk istedet smake på stedes spesielle fudge, som blir laget dypt inne i grotten. Og det sies at takket være luftfuktigheten vil fudge’n som lages her være ekstra god.

Det arrangeres turer hver hele time. Du må ha med guide på turen. Når du ankommer stedet får du kjøpt billett inne på souvenir-butikken. Disse koster henholdsvis $19.50 for voksne og $12.50 for barn. Møt opp 15 minutter før. Selv ankom jeg i god tid så jeg fikk også sett meg litt om i butikken, selv om det ikke ble kjøpt noe denne gangen.

På min runde i grotten var vi kun 3 gjester pluss vår guide. Selv om han kun hadde vært i jobben i en drøy måned hadde han masse kunskap om både grotten og områdene rundt. Vi brukte ca 1.5 time på turen. Jeg vil ikke anbefale folk som er dårlige til beins til å ta turen under jorden da det medfører en del klatring i stein og trappetrinn. Med meg og guiden var det også med et eldre ektepar på rundt 70. Mannen måtte halvveis gi opp og sette seg ned på en benk for å vente på oss. Han gikk glipp av en flott lysshow dypt inne i grotten.

Temperaturen i grotten ligger på konstant 13,5 grader, men jakken kan du legge igjen i bilen. Det blir varmt. Luftfuktigheten sammen med litt klatring i trapp og på stein bidrar til å holde deg god og varm.

Discover Cumberland Caverns

 

Fortsett å lese
Advertisement
Klikk for å kommentere

Kommenter dette innlegget

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Les mer i kategorien: Diverse

  • Finn billige flybilletter

Følg oss på Facebook

Populære artikler

  • Finn Leiebil i USA
Till Toppen
error: Innholdet på denne siden er beskyttet!