Hooters – kyllingvinger og lettkledde servitører

Det sies at alt er stort i USA, og et besøk hos Hooters gjør ikke stort annet enn å bekrefte dette. Til en viss grad i hvert fall, da størrelsen visstnok skal være avgjørende for hvorvidt det er mulig å få en jobb der.

Og med tanke på at alle servitørene uten unntak er kvinner, skal det ikke mye fantasi til for å gjette seg til hva det er vi snakker om.

Hooters er en restaurantkjede som så dagens lys for første gang i Clearwater i Florida i 1983. I dag finnes Hooters stort sett over hele USA, samt en rekke andre land i Syd-Amerika, Europa, Asia, Afrika og i Australia. Totalt er det over 460 Hooters-restauranter i USA og det finnes en eller flere restauranter i 24 andre land verden over.
Det sies at Hooters fikk navnet sitt etter grunnleggernes interesse for ugler (de sier hoohoo i USA, og er følgelig «hooters» altså, de hooer). I begynnelsen serverte de hovedsakelig kyllingvinger, men har etterfølgende utvidet menyen betraktelig.

Konseptet er like enkelt som det er genialt. God mat til en rimelig penge, servert av forholdsvis lettkledde pene damer. Til tross for at dette opprinnelig er et konsept som i all sin enkelthet er rettet mot menn, er restaurantene hyppig besøkt av både menn, kvinner og barnefamilier, og selv om det utvilsomt spilles bevisst på kropp er restaurantene svært populære og et yndet sted å gå ut og spise.

Menyen består av typiske fastfood-retter som kyllingvinger, hamburgere, spareribs, forskjellige typer sandwich og forskjellige fiske- og skalldyrstetter, men de har også supper og flere salater på menyen. De aller fleste restaurantene har også skjenkebevilling, så det er fullt mulig å få en øl til maten. Restaurantene, i hvert fall i USA, er også utstyrt med fjernsyn og viser selvfølgelig alle de store sportsarrangementene.

Hooters har også sponset flere store amerikanske sportsutøvere, blant annet golfspilleren John Daly og de har eid sitt eget fotballag.
Ikke overraskende har Hooters også vært gjenstand for en rekke kontroversielle episoder, ikke minst knyttet til servitrisene sitt antrekk. Det er inngått flere forlik gjennom årene, og nå er det kontraktfestet at pikene skal iføre seg den til enhver tid gjeldende arbeidsuniform. Dette til tross, det er alltid stor pågang på arbeidssøkere hos Hooters, og enkelte ser litt på det som å være i Playboy. Litt «snuskete» men på en pen måte.

Ved siden av å spise i restaurantene er det også mulig å bestille takeaway, og Hooters utgir hvert år sin egen kalender, med utvalgte ansatte på.

Skal du til USA er et besøk på den lokale Hooters-restauranten absolutt å anbefale. Prøv de gode kyllingvingene sammen med Curly Fries og Blue Cheese!

Se hooters.com for meny og lokasjoner.

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Innholdet på denne siden er beskyttet!