Kom i kontakt med oss

John F. Kennedy Internasjonale Lufthavn New York

Fly

John F. Kennedy Internasjonale Lufthavn New York

John F. Kennedy Internasjonale Lufthavn New York

Den største og viktigste flyplassen i USA er JFK. Det er mer enn 46 millioner passasjerer som benytter John F. Kennedy Lufthavn hvert år. Det er også to andre flyplasser rundt New York (La Guardia og Newark)som gjør at det totalt er rundt 100 millioner reisende med fly i New York området pr. år.

JFK har åtte terminaler (ni til tidlig på 2000-tallet), og det er investert mer enn 10 milliarder dollar på oppussing av flyplassen de seneste årene. Terminalene 1, 4 og 7 er total-renovert.

Lokal transport

Tog
JFK er koblet til New Yorks subway. AirTrain stopper på alle terminaler, parkeringsplasser, hotel shuttle områder og bilutleie selskapene. Det er gratis å bruke AirTrain på flyplassen.
Reisetiden mellom JFK og Midtown Manhattan er ca 40 minutter (avhengig av hvilken terminal du går på).

Bil og buss
Flyplassen ligger langs Van Wyck Expressway (I-678), 24 kilometer sørøst for Manhattan, hjertet av New York. For å kjøre til Manhattan følger du I-678 nordover til veikrysset med I-495 (Long Island Expressway). Der kjører du mot Eastern Long Is/Manhattan. Exit 17W fører deg til I-278 som går gjennom Williamsburg Bridge til Manhattan sentrum.

New York Airport Express Bus Service har en direkteforbindelse med sentral-busstasjonene i New York (Port Authority Bus Terminal), Grand Central Station (tog-stasjon) og Penn Station (metro-stasjon). De vanlige bybussene forbinder også flyplassen til diverse destinasjoner i New York, og dessuten finnes også busser som kjører lengre avstander til diverse steder i Long Island, Westchester, Upstate, Connecticut, New Jersey og Pennsylvania.

Du kan også velge Super Shuttle Manhattan. Dette er en buss som kjører til alle destinasjoner i Manhattan og man stiger bare på.

Bilutleie
I alle ankomsthallene er det skranker til bilutleieselskapene Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz og National. Du kan også bestille leiebil på forhånd (noe vi anbefaler) ved å bruke tjenestene til for eksempel Auto Europe. Auto Europe sammenligner prisene til flere leverandører og gir deg den beste prisen.

Taxi
Det er ikke noe problem å finne taxi på JFK. Det står mange ‘gule drosjer’ foran ankomsthallene. Det er en fast pris på 45 USD for en tur til Manhattan (+ tax og tolls).

Parkering
Det finnes parkeringsområder og/eller parkeringshus foran hver terminal. For den første timen betaler du $3 per time og maks $30 per dag.

Hoteller
Det er et hotell på flyplassen: Ramada Plaza Hotel (tlf: +1(0)718 995 9000). Det ligger mange andre hoteller i flyplassens nærområde, blant annet Best Western JFK Airport (tlf: +1(0)718 977 2100), Comfort Inn JFK (tlf: +1(0)718 977 0001), Holiday Inn JFK (tlf: +1(0)718 659 0200), Hilton Garden Inn (tlf: +1(0)718 322 4448) og JFK Courtyard by Marriott (tlf: +1(0)718 848 2121). Disse og andre hoteller har en gratis shuttle forbindelse med flyplassen. På alle ankomsthallene er det skranker for hotell-reservasjoner. For flere hoteller og reservasjoner online kan du gå til Hotels.com. Her finner man gjerne noen gode tilbud på hoteller med gode internett priser.

Butikker og restauranter
Det finnes et stort tilbud av butikker og spise- og drikke steder på JFK. Hvis du ikke finner det du leter etter kan du ta AirTran til de andre terinalene. Husk at reisetiden mellom terminalene er opp til 8 minutter.

Bagasje
Det finnes to steder hvor du kan oppbevare bagasje: i ankomsthallen på terminal 1 og ankomsthallen på terminal 4. Avhengig av størrelsen på din bagasje koster det mellom $4 og $16 per dag.strong>Informasjon
På alle terminalene står det skranker fra Traveler’s Aid hvor du får informasjon om flyplassen og hjelp med for eksempel billetten din. Hovedkontoret til Traveler’s Aid finner du i ankomsthallen på terminal 6. Det finnes også generelle informasjonsbord på flyplassen. Personalet her er gjenkjennelige for sine røde jakker.

Ved bagasje hallen finner du informasjonsbord for all offentlig transport.

Business
På terminalene finnes fasiliteter som faks, datamaskiner med internett og tilgjengelige reiseledere. Ramada Plaza Hotel (se Hoteller) tilbyr omfattende business service. Dette hotellet har møte- og konferanserom for 50 til 600 personer.

Handikappede
Flyplassen er tilrettelagt for handikappede passasjerer. Det er rullestolramper og tilpassede heiser og toaletter. På alle terminalene er det tilgjengelige teksttelefoner. På parkeringshusene er det reserverte
handicap-plasser for reisende hvor de kan parkere bilen for lavere avgiter. Man kan også bestille en plass via Five Star Parking (tlf: +1(0)718 244 4168).

Annet
På alle terminaler er det banker, vekslekontor og minibanker. Det er et komplett postkontor i Bygning 250 på North Boundary Road. Førstehjelps-stasjonen ligger i Bygning 198, og du kan tilkalle First Aid gjennom en av informasjonsskrankene eller på tlf: +1(0)718 656 5344.

Adresse
John F Kennedy International Airport
Building 14
Jamaica
New York 11430
United States of America

Telefon: +1(0)718 244 4444

Websider
Webside for New York JFK Lufthavn

Avgang og Ankomsttider finner du her

Fortsett å lese
Advertisement

Les mer i kategorien: Fly

  • Finn billige flybilletter

Følg oss på Facebook

Populære artikler

  • Finn leiebil i USA
Till Toppen
error: Innholdet på denne siden er beskyttet!