Kom i kontakt med oss

Featured

Moab, Utah

Balanced Rock

Moab er en by i Grand County, øst i delstaten Utah. Byen ligger ca 37 mil sørøst for Salt Lake City og 57 mil vest for Denver. Antall innbyggere er ca. 5000.

Dersom du er en av de som lett blir fasinert av en fantastisk natur, ja da er Moab stedet for deg!
Moab er et flott utgangspunk til noen av de mest spennende nasjonalparkene i Utah, som f.eks Arches National park og Canyonlands.

Moab tar imot et stort antall turister hvert år, de fleste er besøkende til nasjonalparkene Arches og Canyonlands, som begge ligger like ved. Byen er også et populært utgangspunkt for terrengsyklister som kommer for å sykle Slickrock Trail, og for terrengkjøringentusiaster som kommer til den årlige «Moab Jeep Safari».

Er man først i Moab, så bør man få med seg Dead Horse Point State Park. Utsikten der er helt fantastisk! Reis dit gjerne sent på ettermiddagen og nyt en uforglemmelig solnedgang. Neste dag kan man for eksempel ta en tur til Arches National Park. Der er det noen stein formasjoner du ikke finner maken til.

Dersom mountainbike er tingen for deg, ja da har du kommet til rett sted! Dette er et av verdens beste steder å sykle i

Slickrock

terrenget. Folk kommer fra hele verden for å sykle i det fantastiske landskapet som er i området her. Kjente mountainbike trails som SlickRock, Jacksons og Porcupine Rim for å nevne noen. Her er det «trails» for alle vanskelighetsgrader!

Man kan også leie seg en ATV eller Jeep og kjøre rundt i området. Man blir rett og slett lamslått av naturopplevelsene, så hold godt på rattet! Det er rett og slett «postkort-vakkert» her!

Tilbake til Canyonlands. Elvene Colorado River og Green River deler dette området i 3 hoveddeler:

* Island in the Sky i nord
* The Needles i sør-øst
* The Maze i vest

I tillegg til de tre hovedområdene er det en separat del i nord som kalles Horseshoe Canyon. Vi kommer tilbake til den litt senere.

Områdene «Island in the Sky» og «Needles» kan nås med bil fra US Route 191, som går gjennom Moab. I Needles får man oppleve sandsten som er formet som spir og tårn. Ganske fascinerende å se på.
«The Maze» er det mest utilgjengelige av de tre områdene og kan bare nås via grusveier fra vestsiden. Det er ingen veiforbindelse mellom områdene gjennom selve parken og det kan derfor ta mange timer med bil å kjøre fra det ene til det andre området.

«Island in the Sky» ligger nord i parken mellom Colorado River og Green River. Det er her mange flotte utsiktspunkter ned på «the White Rim», som er et sandstensplatå ca. 365 meter lavere.

Delicate Arch

Arches National Park er mest kjent for den vakre buen, Delicate Arch. Turen er nesten 5 km / retur og starter fra Wolfe Ranch, og du bør ikke gå glipp av denne fantastiske turen opp til 70.000 år gamle Delicate Arch.  Husk å ta med drikke! Det er tørt og varmt å gå i ørkenlandskap..

Det er registrert over 2000 fjellformasjoner med buegang i det vernede området rundt Moab. I tillegg er det en rekke små fjelltopper som skyter i været som kirkespir. Ingen andre steder i verden finner man så mange steinbroer samlet på ett og samme sted.

Dead Horse Point State Park. Bak dette litt dystre navnet ligger en eldgammel historie om en flokk hester som var så desperate etter vann, at når de så den brune Colorado River bukte seg gjennom dalen langt under, kasta de seg utfor stupet i håp om å få slukket

Dead Horse Point

tørsten. Derav navnet Dead Horse Point. Her er det en fantastisk utsikt utover Colorado River med vakre fjell i bakgrunnen. Du kan kjøre helt frem til utsiktspunktet.

Andre ting å oppleve i Moab: Hummer Safari. At denne bilen kan klatre viste jeg ikke. Det er spennende å sitte på med en erfaren sjåfør som bukter denne kolossen av en bil oppover fjellvegger og over store steiner. Bør oppleves!

Området rundt Moab er også kjent for å ha rafting i en fantastisk natur, med flere forskjellige muligheter som Colorado River, Cataract Canyon eller Westwater. Her kan du prøve deg på alt fra  ½ dags turer eller turer med flere dagers varighet.

Etter noen lange timer med mange inntrykk, kan dagen så avsluttes med en bedre middag og en Jalapeno-øl(!) fra Moab’s eget Microbryggeri – Eddie McStiff’s.

Fortsett å lese
Advertisement
Kan hende du også vil lese...
Klikk for å kommentere

Kommenter dette innlegget

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Les mer i kategorien: Featured

  • Finn billige flybilletter

Følg oss på Facebook

Populære artikler

  • Finn leiebil i USA
Till Toppen
error: Innholdet på denne siden er beskyttet!