Spareribs

En reise til USA er ikke fullendt uten at du har fått deg et velsmakende måltid med spare-ribs.

Spareribs er bein med kjøtt, også kalt steke- eller grillbein. Det er ribbeina fra kammen, altså kambein. Det er det stykket, som blir solgt mest i USA, hvor det også er dyrest.

Hvis du ikke skal til USA med det første, så lag dine egne ribs slik:

Kok kjøttstykkene før de skal på grillen, det reduserer tiden på grillen, så kan du lage marinaden og kjøttet klar dagen før.

  • 24 ribbebiter
  • 1-2 laurbærer
  • 1 ss hel svart pepper
  • Litt salt

Sett over vann i en gryte og ha i salt, pepper og laurbær. Når vannet koker has kjøttet i. La det putre i 35-40 minutter. Slå av varmen og la kjøttet trekke i ca. 10 minutter. Vend stykkene i BBQ-marinaden og sett det i kjøleskapet natten over.

Grill kjøttet på middelvarme på indirekte varme i 6-8 minutter på hver side.

BBQ-marinade

  • 5 dl ketchup gjerne Heinz ikke Idun
  • 1 spiseskje engelsk saus
  • 1 ts karri, gjerne ristet i tørr panne
  • 1 ts pepper
  • 1 chili med eller uten kjerner, tørkede kan også brukes
  • 1-2 ss brunt sukker eller akasiehonning
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Hell ketchup opp i en skål og ha i engelsk saus, den ristede karrien, pepper, chili, brunt sukker eller akasiehonning. pill hvitløkene og press dem inn i blandingen, smak til med salt og pepper.

Nyt så deilige amerikanske Spare ribs og drøm at du er i USA…

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error: Innholdet på denne siden er beskyttet!