Kom i kontakt med oss

Topp 10 liste over fornøyelsesparker i USA

Fornøyelsesparker

Fornøyelser

Topp 10 liste over fornøyelsesparker i USA

En vellykket ferietur til USA innebærer som oftest et eller flere besøk ved noen av de mange severdighetene som finnes der borte. USA har så ufattelig mye å by på, alt fra Grand Canyon til Route 66, og ikke minst fornøyelsesparker. Mange tar turen utelukkende for å besøke disse, og her kommer en tilfeldig oversikt over noen av dem man kan besøke, god tur.

1.) Magic Kingdom, også kjent som Disney World, er utvilsomt en av de mest populære fornøyelsesparkene i USA, beliggende i Lake Buena Vista i Florida. Åpnet i 1971 og med et areal på størrelse med San Francisco, er hele parken bygget opp rundt Disney-konseptet, og det er her man møter de kjente og kjære tegneseriefigurene. Faktisk er parken delt opp i flere enheter, blant annet Disney Studios og Epcot Center, som alle er en fornøyelsespark i seg selv. I denne parken bør det beregnes god tid, gjerne flere dager, og man finner alle fasiliteter. Også overnatting hvis man ønsker det.

2) Disneyland i Anaheim California var den første fornøyelsesparken bygget etter Disney-modellen, og regnes som den nest mest besøkte parken i USA. Parken ble åpnet så tidlig som i 1955, og er også blant de eldste som fortsatt er i drift.

3.) Det er ikke tilfeldig at mange av parkene ligger i de varmeste regionene av USA, da det er hit turistene foretrekker å komme. Sea World Orlando i Florida er en av disse parkene, og da den er bygget opp rundt et maritimt tema, er dette stedet hvor man kan se spekkhoggere og andre havdyr opptre. Vær forberedt på å bli våt.

4.) Universal Studios i  Universal City i California er faktisk hva navnet tilsier, studioene hvor Universal spiller inn filmene sine. Her kan man komme bak kulissene og overvære en reell filminnspilling, eller kikke nærmere på hvilke triks som er brukt under innspillingen av andre filmer. Det er selvfølgelig også forlystelser i studiobyen, og fine muligheter for familieutflukter.

5.) Selvfølgelig har også USA sin egen versjon av Legoland, og ikke bare en, men faktisk to, en i hver ende av landet, i California og Florida. Begge bygget over samme lest som Legoland andre steder i verden.

6.) Nå er det ikke slik at absolutt alle fornøyelsesparkene i USA er bygget over noe tema, noen er bare bygget for underholdningens skyld, deriblant Six Flags Great America i Illinois, som inneholder ikke mindre en 70 attraksjoner man kan prøve, deriblant Hurricane Harbor, en vannpark inne i parken.

7.) Blant de andre noe mer ukjente vannparkene i USA kan man også anbefale Schlitterbahn i New Braunfels i Kansas, Texas, som kan skilte med ikke mindre enn sytten forskjellige vannsklier i alle størrelser og variasjoner. Den har også ni baderingsklier, tre rolige elver og mer enn fem kilometer med heftige raftingsklier.

Son Of Beast

Son Of Beast


8.) Selv om de fleste fornøyelsesparkene i USA i dag har en eller annen form for berg og dalbane, er det likevel en som utpeker seg spesielt, og det er King’s Island i Ohio. Blant de 80 attraksjonene man kan prøve i denne enorme parken, er femten av dem berg og dalbaner. Hovedbanen, Son Of Beast, er ikke bare verdens høyeste berg og dalbane bygget i tre, den er også den hurtigste.

9.) En annen kjent park er Knoebels Amusement Resort i Elysburg, Pennsylvania, som opprinnelig kun besto av et svømmebasseng og en karusell, samt noen benker man kunne nyte litt medbragt mat på. Dette var i 1926, og mye har skjedd siden den gangen. Nå er parken relativt stor, og har flere prisbelønnede attraksjoner, som passer for både barn i alle aldre, og voksne.

10.) Sist men ikke minst, bør man oppleve Cedar Point i Sandusky, Ohio. Parken inneholder over 75 attraksjoner, hvorav 17 er berg og dalbaner. Utfordringen er; klarer man alle på én dag?

Med så mange alternative parker å velge mellom, kan det være greit å forberede seg litt. Felles for dem alle er at man bør ha lett bekledning på seg. Det kan ofte være kø ved attraksjonene, og da blir det fort varmt i solen. Husk også solhatt og solkrem, og noe å drikke underveis. Velg også de attraksjonene med lengst kø først, da noe av det første som forsvinner når man blir sliten gjerne er tålmodigheten.
Søk etter leiebil

Fortsett å lese
Advertisement
Klikk for å kommentere

Kommenter dette innlegget

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Les mer i kategorien: Fornøyelser

  • Finn billige flybilletter

Følg oss på Facebook

Populære artikler

  • Finn leiebil i USA
Till Toppen
error: Innholdet på denne siden er beskyttet!