ESTA – Innreisetillatelse til USA

Skal du reise til USA så er det noen viktige ting du må sørge for å ha på plass før du reiser, blant annet må du sende inn søknad om innreise til landet (ESTA).

Alle reisende til USA må ha maskinlesbare pass. Slike pass har et maskinlesbart felt (2 linjer) nederst på personaliasiden med bl.a. navn på passinnehaver. Bilde og personopplysninger er gravert inn i personaliasiden (dvs. ikke håndskrevet). Alle norske pass som ikke er håndskrevne er maskinlesbare.

I tillegg må man søke om innreisetillatelse via den offisielle ESTA-siden minst 3 dager før innreise til USA. Denne søknaden koster 21 dollar, ca 215 nok med dagens kurs (21.02.2023). Du betaler med kredittkort.

Vi oppfordrer derfor til at du alltid søker om ESTA i så god tid som mulig.

GODKJENT ESTA ER GYLDIG I 2 ÅR

En ESTA-godkjennelse er gjeldende i to år, så det er ingen grunn til å vente når du først har besluttet deg for å reise til USA. Må du ha nytt pass i mellomtiden, må du også søke ESTA på nytt.

Ikke la deg lure av alle mulige andre nettsider som ønsker å «hjelpe deg» med registreringen av ESTA! Det er kun èn nettside som er riktig for ESTA søknaden, og det er denne: https://esta.cbp.dhs.gov/

Du bytter enkelt språk på nettsiden øverst i høyre hjørnet.

Benytter du deg av andre nettsider blir du gjerne bedt om å betale et høyere beløp en 21 dollar. Det disse nettsidene gjør, er å gjøre registreringen for deg via ESTA-nettsiden (og ta seg klekkelig betalt for det!).

Så, vi gjentar: Bruk KUN denne nettsiden når du skal søke om innreisetillatelse til USA: 

https://esta.cbp.dhs.gov/

Anslått gjennomsnittlig tid for å fullføre ESTA-registreringen er 20 minutter.

Du følger veiledningene som vises på skjermen og du bør ha pass, flybooking, første overnattingssted i USA for hånden innen du begynner å fylle ut skjema. Har du ikke overnattingssted tilgjengelig enda kan du legge inn dette på et senere tidspunkt.

Når du har fått godkjent din ESTA søknad, er denne som nevnt tidligere gyldig i to år. Du trenger da altså ikke å søke ESTA på nytt om du skal til USA igjen innen de to årene. Hvis du derimot får nytt pass i denne perioden, så må du søke ESTA på nytt med det nye passet.

VED ANKOMST USA

Når du kommer til USA vil det også bli tatt bilde og fingeravtrykk av alle.

Det er ingen krav til at du har med et utskrevet godkjennelse av ESTA, men vi pleier personlig å ha det med for sikkerhets skyld. Vi har aldri blitt spurt om å dokumentere ESTA ved ankomst USA.

Visum kreves i noen tilfeller
Selv om du har maskinlesbart pass/e-pass, kan det i noen tilfeller kreves visum for innreise til USA. For nærmere opplysninger om visum eller ESTA-registrering, ta kontakt med den amerikanske ambassaden eller se den amerikanske ambassadens nettside.

Husk også at pr. 21.02.2023 må alle som reiser til USA være fullvaksinert mot Covid-19! Dette er noe som kan endre seg på kort varsel, så følg med på USA’s egne nettsider om dette på denne siden.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

error: Alert: Innhold er beskyttet !!