Road Trip: Los Angeles – New Orleans

Reisedagbok Los Angeles – New Orleans

A true story by Espen, Bjarne & Roy

• 08.09.2003: FØRSTE FERIEDAG

Klokken 05.00 ringte det på døra, og der stod Bjarne. Fornøyd med å få lov til å kjøre Espen og Roy til Torp. Vel framme på Torp var det bare å komme seg gjennom innsjekkinga og sikkerhetskontroll. Ferien er i gang. Turen til Amsterdam gikk fint, men turen videre var lang. 10 timer og 45 minutter ombord i en Boing 747 holder lenge. Slitne men lykkelige, hentet vi ut bilen vår, Pontiac Aztek 2003 modell, på flyplassen, og satte kursen mot Santa Monica. Vi fant greit frem til Pacific Sands Motel, plasserte bil og bagasje, og gikk ned til Santa Monica Pier, klokka var nå rundt 4 om ettermiddagen.. Herlig å være her igjen. Etter noen timer på piren, hvor vi nøt solen, skulle vi bare tilbake til hotellet for en dusj, men den gang ei. Den lange flyturen hadde satt sine spor og de fem minuttene på senga ble til mange timer. Med andre ord så skjedde det ikke mer denne dagen.

09.09.2003: SANTA MONICA Klokka har akkurat passert 05, og vi gjør oss klare for soloppgang på Santa Monica Pier……. Vel….delfiner så vi ingen av, men vi var i alle fall blant de første turistene ute og vandret denne dagen. Været var overskyet så vi fant ut at vi ville ta en kjøretur i Santa Monica med omegn. Uten noen videre plan over kjøringa ble det litt frem og tilbake. Men vi fant tilbake til hotellet, og satte så kursen mot stranda. Dagens mål var Venice Beach. Vi leide hver vår “Comfort Bike” og startet tråkkinga. Det ble en fin tur, og etter hvert kom også solen. Venice Beach med Muscle Gym sentralt plassert må jo besøkes. Og det skuffet ikke denne gang heller. Været ble knallbra, og etter 2,5 times sykling i solskinnet fant vi ut at vi hadde fått sett det som var å se fra sykkelsetet. Etter en rolig stund på piren, var det middagstid. Og hva var da mer naturlig enn kyllingvinger på Hooters. Måltidet var nok en gang svært tilfredsstillende, og servicen upåklagelig. Etter middagen var det tid for en handlerunde på Third Street Promenade, før turen gikk tilbake til Pacific Sands.

10.09.2003: SANTA MONICA Dagen startet med frokost, før vi satte oss godt tilrette på en sightseeing buss. Her besøkte vi Bel Air, Beverly Hills, Hollywood Walk of Fame, Chinese Theater, Kodak Theater, Ocean Drive, Universal City Walk m/mer. Med John som guide ble turen vellykket, og kan anbefales istedenfor å sette seg i egen leiebil. Etter en bedre lunch på Subway, gikk vi fra Santa Monica Pier til Venice Beach. Nydelig vær og bra med folk. Solnedgangen vi fikk med oss var en storslagen opplevelse. På kvelden var det Miller Time, og vi havnet på Yankee Doodle på 3 street Promenade. Her møtte vi Debra og Yin fra Manchester, som lovte å guide oss rundt i byen hvor verdens beste fotball lag holder til. Old Trafford synes langt unna her vi sitter ved Stillehavskysten, men det er også en drøm som snart bør oppfylles.

11.09.2003: SANTA MONICA – SANTA CLARITA Dagen startet med et ukjent antall minne seremonier på TV, Vi tok på oss våre “We will never forget” t-skjorter, og dro på en siste handletur i Santa Monica. Fra Santa Monica kjørte vi HW 1 til Santa Barbara. Denne strekningen har vært med i ett stort antall filmer, og underveis kjørte vi og forbi en film innspilling, Strekningen har også veldig mange “palasser” liggende oppe i fjellsiden. I Santa Barbara parkerte vi bilen og tok apostlenes hester fatt. The Old Town er en bydel med mange historiske bygninger, og er vel verdt et besøk. Fra Santa Barbara satte vi kursen mot neste mål som var Santa Clarita. Her valgte vi å kjøre via Olaj. Et godt valg. Her kom ranchene og appelsinfarmene tett i tett. Og når en sper på med utsiktspunkter og varierende natur er dette en vei som vi anbefaler. Vel fremme i Santa Clarita, fant vi et Motel 6 rom som sto ledig. En liten snartur innom K-mart i kveldinga ble det og tid til. Oppspilte over hva som skulle komme dagen etter kveldet vi i 11-tiden.

12.09.2003: SIX FLAGS MAGIC MOUNTAIN Vi var på plass før parken åpnet. Ivrige med høy puls ventet vi på dagens første rollercoaster opplevelse. Og parken sviktet ikke. Viper, Superman, Ninja, Psyclone, Freefall, Goliath, Batman, Joker`s revenge, Colossus og alle de andre hadde sin effekt. “X – Xperience the Xtreme” var en verdig slutt på dagen. Dette er verdens første 4-dimensjonale rollercoaster. Her flyr du, spinner, roterer 360n grader forlengs, baklengs, opp, ned, hode først, bein først…etc….En har stort sett ingen aning om hva som er opp eller ned. Vannvittig bra. Og når det i tillegg var lite folk i parken, og dermed ingen kø, bortsett fra X, ble dette en fartsfyllt dag, med mange rides. Været må også nevnes. Sol fra skyfri himmel og tett oppunder 40 grader. Etter en lang dag i Six Flags var det deilig å sette seg i bilen igjen. På med air condition og kurs nordøstover. Dagens etappe endte i Panamint Springs. Rett i utkanten av Death Valley National Park. Her bodde vi på Panamint Springs resort og endte dagen med et kalkun smørbrød på terrassen. Klokka 21, i 35 grader, med flaggermus som fløy mer eller mindre kontrollert rundt hodene våre.

13.09.2003: DEATH VALLEY – LAS VEGAS

En varm dag i Death Valley. Gradestokken sto på 30 grader klokken 07 om morgenen, og det ble varmere utover. Mellom 40 og 45 grader varierte temperaturen på rundt i dalen. Vi besøkte gamle gruvebyer, Badwater (USAs laveste punkt), Devils Golf Course, Dantes view m.mer….. Etter en del timer i varmen satte vi kursen mot Las Vegas. Her skulle Bjarne ankomme i 5-tiden, og vi parkerte bilen ca 1/2 time før han kom tuslende blid og fornøyd inn i ankomsthallen.
BJARNE ER PÅ PLASS.
Så gikk turen videre til hotellet vårt. Denne gangen Mandalay Bay. Nok et stort Vegas hotell som en sliter med å finne frem i. Etter en oppfriskning på hotellet dro vi til middag, og hva var mer naturlig, siden Bjarne hadde kommet, enn Hooters. Kyllingvingene var gode nok en gang. Etter middag satte vi kursen mot Freemont Street, hvor Las Vegas Harley Davidson Club hadde sin årlige “Biker Fest”. Masse folk, mange Harley med utrulig høys støynivå preget gata denne kvelden. Etter at arrangementene her var avsluttet satte vi kursen sørover langs The Strip. Vi havnet på Coyote Ugly Saloon i New York, New York. Greit nok, men ikke en stor opplevelse. Etter dette gikk vi tilbake til hotellet og avsluttet kvelden med en runde på Moorea Ultra Beach Lounge.

14.09.2003: LAS VEGAS

Litt sent oppe siden det ble en lang kveld, men dagen startet med frokost på IHOP. Etter at pannekakene var fortært, og litt shopping unnagjort, var det tid for første runde med tøyvask som sto for tur… Tilbake til hotellet fant vi ut at det var på tide med et Vegas show. Og valget falt på “Blue Man Group” som ble spilt på Luxor. En kjempeforestilling som anbefales på det sterkeste. Spesielt interesserte kan jo forhøre seg nærmere med oss om dette, men det kan sies at det er et show med mye rytmer og humor. Etter forestillingen bar det nedover The Strip, hvor vi kikket innom flere hoteller på veien, og ikke minst fontene-showet til “Bellagio”. Flott!

15.09.2003: LAS VEGAS – BRYCE CANYON

Morgenstund medførte denne dagen en tur på stranda. Ikke en “vanlig” en, men en kunstig oppbygd Beach på hotellet vårt. Med bølgemeaskin og varmt vann. Men vi hadde bare hotellrom til 11.00, og startet da turen nord-østover mot Bryce Canyon. Etter noen timer kjørende gjennom varierende landskap kom vi frem til Bryce Canyon og solnedgang. Denne canyonen er bare helt rå. Fargerike fjell som reiser seg opp i alle mulige formasjoner. En rask tur ned i bunnen rakk vi også. I tillegg til opplevelsen med å være nede i bunnen, så fant vi også ut at det var bratt å gå opp igjen også… Fra Bryce Canyon fortsatte vi på HW 12 til Boulder. Her overnattet vi på Hells Backbone Lodge.

16.09.2003: CANYONS – MOAB

Tidlig start på morgenen. Vi kjørte fra Boulder på Burr Drive. Her kjørte vi gjennom områder som: Grand Staircase-Escalante National Monument, Capitol Reef Nat.park og Glen Canyon. Hver med sin særskilte natur. Vel framme ved Bullfrog ved Lake Powell mistet vi ferjen med 10 minutter, og måtte dermed vente i to timer på neste. Men vi kom oss til slutt ombord på fergen, og det var en fin tur. Fra Lake Powell kjørte vi videre østover til Natural Bridges National Monument. En liten “avdeling” av Arches National Park. Videre herfra til Blanding, og så fram til Moab, som var et av hovedmåla våre. På kvelden ble det Jalapeno øl på Eddie McStiffs…

17.09.2003: MOAB

Første og viktigste oppgave i dag var å bestille aktiviteter for resten av uka. Da det var gjort bestemte vi oss for å ta en liten runde i området rundt Moab. Vi startet med Arches National Park. Her er det noen fantastiske buer. Vi gikk turen til Delicate Arch, en 5 kilometers tur, som var både varm og luftig. Vi fikk en følelse av hvordan det må være å bli sandblåst. Noen gode vindkuler satte virkelig fart på sandkornene. Etter denne turen var det tid for Dead Horse Point State Park. Og denne var glimrende. Praktfull utsikt. Denne parken må besøkes hvis man er i området. Videre gikk turen til Canyonlands National Park. Tilbake i Moab var det på tide med litt shopping, mat og en tur i bassenget.

18.09.2003: MOAB : ATV
Klokka hadde akkurat passert 8 da vi var klare for tur. Med innkjøpt vann og lunch var dagens plan å kjøre mest mulig ATV (4-hjuling). Og vi fikk kjørt mye i området rundt Moab. Et utrulig landskap og tøffe veier. Roy fant ut at han trengte en liten “hvil” i en steinrøys, mens Espen fant ut at en sandhaug måtte være bedre. Disse to episodene skjedde i løpet av et kvarter, resten av dagen gikk alt bra….slapp av der hjemme….det gikk bra med oss alle. Bjarne klarte å holde 4-hjulingen rette veien, utrulig nok. Kort oppsummert: En fantastisk dag med sol og mye moro!

Det bare må nevnes med en gang, Hummer er en sinnsyk bil! Men det første først. Tidlig møtte vi frem på Red Cliff Lodge hvor vi skulle på “Horseback-riding”. Vi fikk “utdelt” hver vår hest, Roy + Alligator, Bjarne + Boned og Espen + Charlie Brown. Etter en kort teoretisk leksjon skulle vi prøve å manøvrere hestene rundt… og det gikk egentlig bra. Turen startet fra ranchen og oppover i en Canyon. Nydelig vær var det og turen gikk opp og ned, i ett vakkert landskap.

Neste på programmet var Hummer safari. At en bil kan kjøre på de veiene, eller skal vi kalle det steinrøys, er helt utrulig. Bilen er som skapt for dette, noe vi fikk erfare da vår guide kjørte fra Moab til en fjelltopp utenfor byen. Turen varte i fire timer, og det var helt rått…må bare oppleves!

20.09.2003: MOAB : MOUNTAIN BIKING SLICKROCK
Bjarne og Espen startet dagen tidlig med å ikle seg sykkeltøy. Klokka 9 var vi på plass i Bartlett Wash, hvor vi skulle prøve oss på “Slicrock Biking”. Og det var mye bedre enn forventet. Ett ord som beskriver det er: Overlegent. Dette må prøves. Det å sykle opp og ned mer eller mindre fremkommelige fjellskråninger var et adrenalin kick. Etter en fire timers sykkeltur, med mange nesten fall, var vi lykkelige, og slitne, da vi satte oss i bilen tilbake til motellet. Her møtte vi Roy som tilbrakte formiddagen i Moab, med frokost, sightseeing og litt shopping. Det føltes godt med en tur i poolen og boblebadet etter denne formiddagens aktiviteter. Etter en kort shoppingtur med lunsj, var det tid for litt klesvask igjen. Greit å reise videre med rent tøy. På kvelden ble det igjen middag på Eddie McStiffs, før vi sjekket ut utelivet her i byen. Noe som var skremmende dårlig. Tidlig kveld ble resultatet av det.

21.09.2003: MOAB – GRANBY, COLORADO

Etter noen glimrende dager i Moab, var det tid for å reise videre. Neste mål på turen var Rocky Mountains National Park. Turen dit valgte vi raskeste vei som er I70, gjennom steder som Grand Junction, Glenwood Springs og Vail. Dagen endte i Granby, en snau times kjøretur fra nasjonalparken. Her skjedde det svært lite, så vi tok tidlig kvelden, for heller å komme tidlig igang neste dag.

22.09.2003: ROCKY MOUNTAINS – ROYAL GORGE – GARDEN CITY

Vi kom oss opp tidlig. Klokka 06 startet vi opp en nedrimet bil og satte kursen mot Rocky Mountains National Park. Soloppgangen fikk vi med oss, samtidig som det formelig mysset av “Elk” langs veiene. Flott natur med fenomenal utsikt. Kaldt var det der og, som ekte solhungrige turister så var vi vel ikke kledd for temperaturen på nesten 4000 meter. Men vi kjente i alle fall på snøen, iført shorts og tank-top. Vel gjennom parken, før de fleste andre turistene hadde rukket inn i den, satte vi kursen sørover. Neste mål var Royal Gorge Bridge ved Pueblo, Colorado. Her er verdens høyeste hengebru, verdens bratteste fjellbane, og… det viktigste… verdens høyeste Skycoaster. Bjarne og Espen kunne ikke motstå fristelsen til å svinge seg utover Arkansas River i en høyde på nesten 400 meter, i en fart av rundt 80 km/t. Og det kan beskrives som følgende: Rått og Scary. Dette anbefales. Etter besøket i denne parken, fortsatte vi kursen videre sørover. Sent på kvelden stoppet vi opp i Garden City, Kansas.

23.09.2003: GARDEN CITY, KANSAS – WHITE HALL, ARKANSAS
Den første virkelige kjøredagen på turen. Drøye 100 mil ble unnagjort. Vi kjørte gjennom steder som Dodge City, Wichita, Tulsa, Fort Smitt og Little Rock. Målet nå er å komme seg fortest mulig ned til kysten av Alabama. Det eneste som avbrøt kjøringa i dag var noen måltider, og en liten runde på K-mart.

24.09.2003: WHITE HALL, ARKANSAS – THE GULF OF MEXICO

Kjøring – kjøring – kjøring

25.09.-26.09.2003: GULF SHORES, ALABAMA

Her nøt vi dagene på stranda… med volleyball… fotball… surfing…… Roy og Bjarne dro på dykketur den ene formiddagen. Et dykk på vrak og et dykk på rev… god sikt og mye spennende fisk. Utpå ettermiddagen satte vi kursen mot New Orleans.

26.-29.09.2003: NEW ORLEANS, LOUISIANA

Vi avslutter årets ferie i New Orleans. Dette er byen som aldri sover, og man trenger bare si ett stedsnavn: Bourbon Street. Her har vi lagt igjen et ganske betydelig beløp med penger. (Hysj..ikke si det til noen) Like morsomt her i år som det var i fjor. Noen av favorittstedene våre fra i fjor var ikke like bra i år, men hva spiller det for noen rolle når det er hundre andre steder å ha det gøy på. Famuos Door ble årets favorittsted med livemusikk, høy partyfaktor og flinke body-shot damer :-)

Må jo også nevne at vi faktisk ikke BARE var på fylla i New Orleans. Søndag kveld var det match mellom New Orleans Saints og Colts. En stor opplevelse å være i The superdome med 70 000 NFL fan. Kampen i seg selv var ikke av de beste. Saints tapte stort, så det var mange lokale fans som reise før kampen var over….En fin opplevelse var det i alle fall å få med seg en slik kamp. Etterpå var det til hotellet for å gjøre seg klare til Bourbon Street igjen. Dette ble en meget fuktig kveld før vi skulle reise hjem til Norge dagen etter..

Takk til alle som har fulgt oss på turen!

Bilder fra turen kan du se her..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

error: Alert: Innhold er beskyttet !!