Road Trip USA 2011: New York – Key West – New York

Juni måned var satt av i kalenderen for lenge siden til USA Road Trip 2011.
Vi fløy med SAS fra Gardermoen direkte til Newark utenfor New York. Alt i alt er vi fornøyde med SAS, og de skuffet ikke denne gangen heller. God mat om bord, entertainment system i setet som har filmer og musikk. Et har også to kameraer som en kan se det foran og under deg som er kult å følge med på under takeoff og landing.

Flyet var fremme i Newark litt før tiden, og vi gikk for å hente leiebilen. Jeg hadde forhåndsbestilt bil, og håpet å få en Dodge Charger (Google it!) som jeg hadde bedt om.

Dollar, som vi leide bilen hos denne gang, hadde ikke noen Charger klar akkurat da, men kunne ha en bil klar i løpet av 15 min. Hun fristet med en Chevy Impala som så ganske så bra ut, men jeg hadde nå da lyst på en Charger..så vi ventet heller til den var klargjort.

En sort Dodge Charger ble det. Det ble også den varianten som sparker greit fra seg. Med en 3.5 L V6 motor på rundt 250 hestekrefter reagerer bilen godt når man trykker på gassen.

Vi fikk satt opp GPS’en og var klare for Road Trip!

[sws_green_box box_size=»600″] Tips: Husk å be om bombrikke når du leier hos Dollar! Det glemte vi, og det ble et styr uten like ved de første bomstasjonene. Vi hadde helt glemt hvordan dette fungerer i USA selv om det bare er 2 år siden sist vi var der. Da leide vi bil hos Avis og bombrikke var da på plass i bilen. [/sws_green_box]

Toms River, New Jersey

Point Pleasant
Første stopp var heldigvis ikke så lange kjøreturen. Vi hadde booket hotell i Toms River, New Jersey. Det er ca. 50 minutters kjøring fra Newark flyplassen, og vi kom frem til hotellet rundt kl. 16. Det er tydeligvis et populært sted for amerikanerne å holde bryllup, så her var det fullt av oppstasa mennesker, og en lang check-in kø. Vi fikk etter en stund rommet vårt, og var i grunn bare innom rommet med bagasjen vår, før vi kjørte til Point Pleasent Beach.

Point Pleasant er en hyggelig by ute langs Jersey Shore, og det er en populær boardwalk der som ”alle” skal ut til, spesielt i helgene. Point Pleasant Beach Boardwalk inneholder en rekke med ”tivoli-boder” der du kan vinne alt fra små(og mega-store)bamser til Ipod’er. Det er flere restauranter og barer her også, men jeg vil vel si at dette kanskje er et sted som er mest lagt til rette for barnefamilier.

Point Pleasant Beach Boardwalk ble litt for slitsomt for oss den første dagen. Vi hadde tross alt ”skrudd tiden tilbake” noen timer, samt fått lite søvn på flyet, så vi var der bare i en times tid for å se oss rundt. Vi kjørte tilbake til Toms River området og plottet inn et par spisesteder på GPS’en. Vi stoppet på flere steakhouse’s, men flere hadde lang ventetid for bord. Til slutt måtte vi bare innse at vi måtte vente et sted, så da ble det å holde ut sulten i 15-20 minutter hos Charlie Brown’s Steakhouse.

Vi angrer ikke på at vi ventet her! Hyggelig atmosfære, trivelige folk og rett og slett nydelig mat! Charlie Brown’s Steakhouse har servert mat i over 40 år, så dette kan dem tydeligvis…

Klokken var nå blitt åtte på kvelden lokal tid, så da reiste vi til hotellet gode og mette. Første dag i USA denne gang er over.

Time for fun – Six Flags Great Adventure

Kingda-Ka
Vi hadde tenkt oss å komme oss tidlig avgårde neste dag for å være blant de første i køen til Six Flags parken, men trege som vi er om morgenen så kom vi oss ikke av gårde fra hotellet før kl. 10.00. Det var godt å slappe av og ta den tiden det tok for å gjøre seg klar for Six Flags Great Adventure.

Vi hadde i grunn bare sett oss ut (og satt av tid til) å ta to berg-og-dal-baner, men i og med at det var lite folk i parken og lite venting, så ble vi der litt lenger. Vi fikk testet ut den helt nye stående banen ”Green Lantern”, der man er rundt 46 meter over bakken på det høyeste og holder en fart på ca. 100 km/t.

Neste bane ut var den vi hadde gruet oss mest til: ”Kingda Ka”. Den er verdens høyeste berg-og-dal-bane som gjør 0 – 200 kmh på 3,5 sekunder! Du føler deg litt som en kanonkule der du blir skutt av gårde en liten strekning før man går loddrett opp til toppen som er 139 meter over bakken, før du blir sendt loddrett ned igjen med en twist. Det var helt sinnssykt- rett og slett! Inntil i fjor (2010) var den også verdens raskeste, men ble da slått av Formula Rossa i Ferrari World, Abu Dabi. Formula Rossa er pr. nå verdens raskeste med sine 240 kmh.

Cheesesteak i Philadelphia

Geno’s Steak
Etter Six Flags besøket, kjørte vi videre til Philadelphia. Byen var bare en kort stopp på turen for å finne og spise hos Geno’s Steak. Geno’s er et meget tradisjonsrikt gatekjøkken som bare serverer baguette med stek/ost og løk, samt brus og pomefrittes som folk står i lange løer for å få kjøpt. Køen går unna på minutter og det er et sted de lokale kjenner godt. Vi fant ikke helt stedet til å begynne med da GPS’en ikke var til mye hjelp her, selv om den var oppdatert med nyeste kart før vi reiste til USA. Vi fant ut at vi måtte droppe GP’sen og heller spørre noen om veien til Geno’s. ALLE viste hvor Geno’s var, så da var vi på rett kurs igjen…
Maten var god den, men ikke super-god. Vi fikk nå sett litt av Philadelphia da i alle fall, og byen virket svært sjarmerende og det vil ikke være noe problem å bruke en dag eller to her.

Vi kjørte videre mot Washington DC. Stoppet på et motell like før Washington for overnatting.

Presidenter og Cowboyer

Washington DC er en storby med over 8 millioner innbyggere. Det var forholdsvis enkelt å kjøre her, GPS’en fungerte utmerket da vi plottet inn Det Hvite Hus og fant lett et parkeringshus ca. 500 meter før (mellom parallell veiene 1500-1400 st på I st) som var en bra utgangspunkt.

Vi gikk det lille stykket fra parkeringshuset mot Det Hvite Hus. Vi holdt nesten på å gå forbi det(ja, Det Hvite Hus ER lite!), men så ut fra bevoktningen at vi var på rett plass. Det Hvite Hus er et utrolig vakkert bygg, men ikke veldig prangende. På avstand forsvinner det i bybildet. Vi så også kjøkkenhagen på baksiden og en militær-oppvisning i hagen til Obama.

Vi gikk en tur opp til Washington Monument som ligger midt på National Mall. Det er en 169 meter høy monolitt av marmor, granitt og sandstein som en periode var verdens høyeste byggverk frem til Eiffeltårnet sto ferdig. Det er fortsatt DCs høyeste bygning, og etter loven kan ingen annen bygning overgå den. Byggverket ble påbegynt i 1848, men sto ikke ferdig før i 1884, delvis på grunn av at man gikk tom for materiale. Du kan fortsatt tydelig se fargeskillet der de fortsatte byggingen med en annen type stein, ca 55 meter opp fra bakkenivå.

I og med at vi skulle ha en heftig kjøre-etappe denne dagen, så ble det ikke tid til så mye annet i Washington DC. Vi skulle videre mot Pigeon Forge i Tennessee, og hadde ca. 60 mils kjøring foran oss…

Altså…det å kjøre ca. 60 mil på en og samme vei i USA kan bli ganske kjedelig.
Vi kom nå oss til Pigeon Forge, Tennessee etter en del timers kjøring. Det var vel kanskje ikke veldig spennende som skjedde gjennom staten Virginia, men vi byttet på å kjøre så det gikk jo greit.
I Pigeon Forge skulle vi være i et par dager, så vi ville ha et OK sted å bo. Etter å ha forhørt oss litt rundt, så ble det til at vi valgte Pigeon River Inn. Det er stor konkurranse om overnattingssteder i Pigeon Forge, så det er forholdsvis rimelig her. Vi valgte et rom med jacuzzi til 69$ natta (ca. 370,- nok). Dette var et helt greit sted å bo.

Svartbjørn i Great Smoky Mountains

Smoky Mountains
Neste morgen skulle vi (forsøke) å komme oss opp tidlig for å kjøre ut i Smoky Mountains.
Vi kom oss forholdsvis tidlig opp, men somlet masse med både det ene og det andre før vi fikk satt kursen mot de vakre fjellområdene som er i Smoky Mountains. Vi kjørte til det høyeste punktet i The Smoky’s – Clingmans Dome. Her er man ca. 2,025 meter over havet. Flott utsikt i alle retninger selv om vi hadde litt dis den dagen.

Neste på programmet var å kjøre en ”auto route” i Cades Cove. Dette området er kjent for å ha et rikt dyreliv, og det anbefales å reise hit enten tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen om du vil se noe særlig med dyr. I og med at vi hadde somlet en del tidligere på dagen, så var det blitt ettermiddag før vi kom oss ned til Cades Cove. Det første vi så var et ekorn, så et rådyr og en kalkun(!). Etter å ha kjørt rundt i området en god stund, stoppet ved flere av attraksjonene der, så fikk vi også se den berømte svartbjørnen. Vi fikk et glimt av to eller tre bjørner.

Vi begynte å få dårlig tid, så vi måtte reise tilbake til Pigeon Forge. På kveldens program sto Dolly Parton’s Dixie Stampede. Dette er et show med middag (som man må spise med fingrene) som eies av Dolly Parton. Forestillingen er i hovedsak en moderne Wild West revy, der publikum konkurrerer mot hverandre på en godmodig måte som “Sør” og “Nord”.

Det er rundt 30 hester med i showet, dusinvis av skuespillerne, gris-løp, kyllinger og bison okser. Alt i alt et morsomt og hyggelig show som det absolutt er verdt å få med seg om man er i området.

Let’s go to Nashville!

Brad Paisley - Alabama
Neste dag kom vi oss faktisk tidlig avgårde fra Pigeon Forge. Eller det vil si, for sent til å spise frokost på hotellet siden den varte bare frem til klokken ni om morgenen. På reiseplanen var nå Country Musikkens hovedstad – Nashville. Her skal vi oppleve CMA Music Festival som er verdens største Country Festival med kjente artister som Brad Paisley, Alan Jackson, Toby Keith og mange, mange flere. Du kan lese mer om festivalen og CMT Music Awards som vi også fikk med oss på Country4you.Com.

Vi var i Nashville i 5 dager – 5 VARME dager. Det var ikke èn dag under 35 varmegrader, noe som er litt i varmeste laget for kalde nordboere som ikke er helt av-klimatisert enda. Dagene gikk til å kjøle seg ned på dagtid med kalde Bud Light’s og få med seg noen konserter i sentrum av Nashville, før kvelden kom og hovedartistene hadde sine konserter på LP Field. Det var en helt fantastisk stemning med ca. 65 000 country-fans hver kveld!

Mil-sluker

Etter noen fantastiske dager i Nashville var det på tide å komme seg videre.
Neste stopp var Memphis (3,5 t kjøring fra Nashville), og besøk på Elvis Presley‘s Graceland.

Når Elvis hadde gjester på Graceland, ble de tatt i mot i første etasje. Andre etasje var familiens private del av huset. Andre etasje er derfor den dag i dag også avstengt i respekt for hvordan Elvis hadde benyttet huset.
Graceland
Det er interessant å se noen av kostymene til Elvis, alle Grammy prisene, utmerkelser og kvitteringer for donasjoner Elvis gjorde. Det å stå ved gravstedet hans og høre Elvis synge i bakgrunnen gjør at man får frysninger. Denne mannen var stor, og det er spesielt å se hvor mye han fortsatt betyr for mange.

Etter Graceland tok vi en liten diskusjon på om vi skulle holde oss til planen og kjøre til Orlando, eller om vi skulle sette kursen rett ut mot kysten for å få duppet oss litt i sjøen. Det ble en lengre kjøretur – ca. 70 mil. I retning Alabama – Gulf Shores.
Like før vi kom til Gulf Shores fikk vi øye på et Factory Outlet. Her stoppet vi, og det gikk med noen timer til shopping der. Vi kom til stranden på Golf Shores på ettermiddagen og fikk slappet av en times tid der. Det er en veldig flott lang strand med kritthvit sand, men noe av sjarmen som stedet har hatt for noen år siden har forsvunnet da det er blitt mer by-preget med flere høyhus.

Next Stop: The SunShine State

Vi valgte å kjøre videre til Penesecola i Florida, og der var det på tide å få seg en seng for natten. Nashville (TN)- Memphis (TN) – Gulf Shores (AL) – Penesecola (FL), 4 steder og 3 stater på en dag er nok, selv for oss 2 “Turbo travelers”.

Neste dag kjørte vi videre mot stranden i Destin som var ca. en times kjøring fra Penesecola. Her skulle det være utrolig koselig i følge flere. Stedet og stranden har helt klart sin sjarm, men etter noen timer med vår første strand-dag, var det på tide å komme seg ut seg av solen for våre vinterbleke kropper. Ett lite tips til dere som skal til Destin Beach: kjøp et par strand stoler. Det er mye billigere en å leie (25 USD for 2 stoler!)

Tilbake i bilen fant vi ut at vi ville se om vi rakk frem til Orlando i løpet av dagen. Når kvelden senket seg sjekket vi inn på et billig motel i Orlando.
Vi hadde da kjørt ca. 170 mil i løpet av de siste 2 dagene.

Fantastiske Orlando!

Fint å være tilbake i Orlando! Vi fant oss et billig motel for overnatting (Orlando Inn) i og med at så og si alt av hoteller var fullbooket. Det var i grunn bare å lesse bagasjen ut av bilen og gå til sengs.

Neste dag var vi klare for The Wizarding World of Harry Potter.
Harry Potter World Orlando
Etter å ha spist frokost på vårt stamsted fra forrige gang vi besøkte Orlando, Ponderosa, var vi klare for fornøyelsesparken Universal Studios. Det er her Harry Potter holder til, og vi fikk også gjort et gjensyn med Spiderman i samme slengen. Formålet med Universal Studios besøket denne gang var i all hovedsak den nye Harry Potter parken, så vi gjorde ikke noe annet denne dagen. Det er ikke vanskelig å se at det er brukt mye penger i den nye parken. Et sted mellom 235 og 265 millioner dollar har moroa kostet Universal og Warner som besluttet å bygge denne parken i 2007.

Parken har blitt bygget slik at man har mulighet til å besøke mange av de kjente stedene i Harry Potter’s verden. Du får se både Galtvang, Gudriksdal, Den forbudte skog og Galtvort’s høyere skole for hekseri og trolldom!
Landsbyen Galtvang er gjenskapt. Små, grå landsbyhus med snødekte skråtak og brosteinsbelagte gater tar deg rett inn i filmene og bøkene. Galtvortekspressen står klar til avgang ved plattformen og konduktøren hilser alle hjertelig velkommen.

Den kjente tema-musikken fra filmene spilles konstant i bakgrunnen, og køen for å kjøpe smørterøl, favorittdrikken til Harry og vennene, måler mange meter.

Den magiske skolen står støtt på et gigantisk, menneskebygd fjell. Borgen er omgitt av skog, som minner veldig om den kjente forbudte skogen.

Det enorme slottet ruver over hele parken og besøkende strømmer til for å oppleve noen magiske minutter innenfor skolens høye vegger. Disney har Torneroses slott, Universal Orlando Resort kan nå skilte med Galtvort.

Gangene er mørke og korridorene smale. Veggene er dekorert fra ende til annen med malte portretter av tidligere Galtvort-studenter, inkludert de fire huslederne for Håsblås, Griffing, Ravnklo og Smygard.

Plutselig begynner de å snakke – både til hverandre og deg.

Smygard har ikke uventet kun ned-rakkende ord på lager om Potter, mens de andre huslederne konstant tar unggutten i forsvar. Her blir man lett fascinert av digital forteller-teknikk og multimedia på sitt beste.

Etter Harry Potter besøket, var vi klare for å vaske litt klær og slappe av ved pool’en før middag. Middagen ble inntatt på Outback Steakhouse. Her var vi også forrige gang vi var i Orlando, og biffen her er bare helt FANTASTISK god! Anbefales på det sterkeste om man er i Orlando. Kjeden finnes over hele USA, men det er her i Orlando vi har fått den beste maten av våre forskjellige Outback’s besøk..

SeaWorld

SeaWorld Orlando
Neste dag var det Seaworld som skulle få besøk av oss. Vi var som vanlig trege om morgenen, så vi var der ikke før rundt kl. 11:30. Parken hadde da allerede fylt seg godt opp, og det så ut til å bli en varm dag å stå i kø.
[sws_green_box box_size=»600″] Tips: Vi valgte å kjøpe Quick Queue pass. Dette koster ikke mye ekstra i denne parken(15$ pr.pers.), og det anbefales for å slippe unna lange køer. [/sws_green_box]
SeaWorld er en blanding av vannpark, dyrepark og fornøyelsespark. Kombinasjonen er bra, og det er en trivelig opplevelse å dra i SeaWorld.

Hovedattraksjon i parken er delfiner og spekkhoggere, og man har helt klart forstått å utnytte dette til både publikums og parkens fordel. Spekkhoggershowet er utrolig bra, og man kan ikke annet en å la seg fascinere av både dyr og dyretrenere her. De er dog ikke å spøke med, og senest i 2010 ble en av trenerne drept at en spekkhogger der.

Du kan også se manatees (Floridas sjøkuer), haier, sjøløver, pingviner, belugahvaler, isbjørner og alligatorer, for å nevne noen.

Parken har også noen riktig så gode berg-og-dalbaner med ”Kraken” og ”Manta”. I sistnevnte “svever” man som en Manta. Dette er nok en av de bedre berg-og-dalbaner vi har tatt..og vi har etterhvert tatt ganske så mange!

Som nevnt tidligere, så var det en varm dag i Orlando. Når det er vindstille og rundt 40 grader, så tenker man i grunn bare på en ting – VANN! Parken har en tømmerrenne med navn ”Journey to Atlantis”, og denne er absolutt å anbefale på en varm dag. Du blir GARANTERT søkkvåt!!

Vi måtte jo ha oss noe mat i løpet av dagen, og vi hadde allerede sett oss ut Sharks Bar & Grill. I denne restauranten sitter man på utstilling for hai i alle fasonger og størrelser ved et gigantisk akvarium. Et flott sted å spise, og man blir ganske så fascinert av å sitte der med en hai som svømmer 20 cm. fra der du sitter (om du er heldig å få et bord nærmest akvarieveggen da). Man kan jo lure på om haien tenker: «Du ser ut som en god lunch». Litt stive priser, men absolutt verdt å ta en matbit her.

Vi må ut til kysten!

Fra Seaworld satt vi kursen mot St.Petersburg. Vi må jo se å komme oss ut til kysten igjen slik at vi får duppet kroppene våre i sjøen. Det er steike varmt her – vi har vel ikke hatt en eneste dag under 30 varmegrader, så nå skal det bli godt med en strand-dag.
Fort De Soto
Neste dag var vi i nasjonalparken Fort de Soto. Den nordlige stranden der ble kåret til USA’s beste strand i 2005.

Fort De Soto er et flott sted med fine strender og populære “paviljonger”. Her rigger amerikanerne seg til med svære medbrakte BBQ griller og alt mulig av tilbehør for å tilbringe hele dagen der med familie og venner.
Farsdagen (19 juni i USA) ble tydelig feiret der av svært mange, og det luktet plagsomt godt fra diverse BBQ områder utover dagen. Du kan også leie kano eller sykkel her.

Etter noen timer på stranden var det tid for å komme seg tilbake til hotellet for en rask dusj, og så kjørte vi til Tampa på kvelden.

På programmet for kvelden står konsert i Tampa. Keith Urban spiller der, og dette må vi jo få med oss. Urban spilte også på CMA Music Festival i Nashville, og det ga mersmak til en lengre konsert med han. Jake Owen varmet opp publikum før Urban entret scenen. Den utrolig bra konserten kan lese mer om på
Country4you.com – Din Country Music Portal i Norden

Skjell-plukking på Sanibel Island

Sanibel Island
Neste dag reiste vi videre fra St. Petersburg til Sanibel Island. Det er en ca. 2 timers kjøretur. Vi reserverte rom via Hotwire for første gang. Når en bestiller hotell via Hotwire, så har de noen ekstra gode priser på hotellene, men du får ikke oppgitt hvilket hotell du skal bo på før bestillingen er gjennomført. Du velger sted, område og stjerner. Vi valgte oss ut Sanibel området og håpet på et sted nærme stranden. Sanibel Island er ei smal øy, så mulighetene for akkurat det var vel på vår side. Vi betalte for et 4-stjerners sted og havnet på Island Inn.

Island Inn har en veldig bra beliggenhet, rommet var stort og fint (litt smal dobbeltseng)lyst og trivlig.

Ved ankomst var vi klare for lunsj og fikk anbefale Doc Ford’s Sanibel Rum Bar & Grill. Der bestilte vi oss Heat Island chicken wings (medium sweet chilli) og Fried Calamari. Kyllingvingene var gode, men litt sterke og syrlig krydret, så vi anbefaler å gå for mild (vi liker normalt sterk mat, men disse er veldig sterke på medium og syrligheten er veldig fremtredende.)
De friterte blekksprut-ringene var knallgode (ingen tyggemotstand eller seighet, så helt klart ferske) med ranch dressingen ved siden av.

Rommet vårt var klart etter lunchen, så da bare satt vi fra oss alt på rommet og gikk på stranden. Strendene på Sanibel er kjent for sine gode muligheter til å finne store og flotte skjell. Her er folk ute tidlig om morgenen for å plukke de flotteste skjellene, så vi fant ikke noen virkelig store skjell den dagen.
Vi plukket endel litt mindre skjell. Er litt usikre på om vi tar med alle hjem, men det er nå da litt morsomt også å gå å lete etter skjell der.
Ved solnedgang så reiste vi ut til Captiva (15 min kjøring). Dette er et litt mer eksklusivt område med enorme villaer, og det var noen “til salgs” skilt langs veien. Vi så stort sett bare skiltene og takene på huset, og det er helt klart en voldsom størrelse på mange av husene her. Her er det helt klart mange flotte hus og kjempefin beliggenhet. Vi rakk akkurat ikke solnedgangen på enden av øya, så da kjørte vi tilbake og stoppet på Sunset Grill for å få oss en matbit. Der er det stive priser og i og med at vi ikke var så veldig sultne valgte vi å bare spise en salat.

Neste dag sto vekkeklokken på ringing kl. 0530. Vi tenkte at vi skulle klare å være tidlig på stranden for å finne de flotteste skjellene, men slik ble det ikke. Vekkeklokka ville ikke vekke oss, så vi var ikke på stranden før 0730! Da var det fult av folk ute på let allerede, men vi fant noen fine litt mindre skjell som sikkert blir med hjem til Norge..

Vi så frem til frokosten i dag siden vi hadde fått utdelt kuponger for å ta med til restauranten på området. Vi var ganske så sikre på at det da helt sikkert ville være varm mat der, men neida, her var det også bare korn-blandinger og typisk amerikansk frokost. (lure oss slik da..hmm)

Vi slappet av en times tid med soling og bading (33 grader i luft og 26-27 grader i sjøen) før ferden gikk videre. GPS’en ble plottet inn på Key Largo. Planen er å være i Florida Keys området noen dager.

På vei til Florida Keys

Florida Keys
Det er ca. 3,5 time å kjøre fra Sanibel til Key Largo. Vi stoppet ved en Factory Outlet langs veien og fikk brukt litt tid der til kjøp av blant annet nye solbriller.
Vi måtte ha i oss noe mat før vi kjørte videre, og vi valgte da å spise på en Italiensk restaurant der. Vi gjorde det enkelt, og bestilte pizza. Dette var helt klart et veldig godt valg – bedre pizza en dette er det lenge siden vi har smakt!

Vi kom frem til Key Largo sent på ettermiddagen. GPS’en var plottet inn på et hotell som vi ville sjekke ut for overnatting. Det viste seg at det var det samme hotellet som vi overnattet på når vi var her i 2009! Helt OK hotell, men vi valgte å kjøre videre til Islamorada. Her sjekket vi også ut noen hoteller, men var ikke fornøyde med beliggenheten. Ferden gikk derfor videre til Key West.

Vi ankom Key West sent på kvelden. Vi plottet inn et Best Western hotell som vi bodde på sist gang vi var her og håpet på et ledig rom der. Rom fikk vi, og da var det bare å sette fra seg tingene på rommet og komme seg ut for å få seg en matbit og sjekke ut livet. Det ble fajitas med kylling, biff og reker på deling…og en kald øl på Hard Rock Cafè.

Vi hadde kun booket rommet for en natt i og med at tanken var å sjekke ut et par andre hoteller neste dag som lå nærmere strendene, men vi valgte å bo på hotellet enda en natt siden vi fikk et så bra rom…vi klarer jo tross alt å kjøre bort til stranden!

Key West’s Smathers Beach

Vi besøkte Key West’s Smathers Beach på formiddagen, men der arbeides det nå med å utvide stranden i den ene enden. Det kjørte svære bulldosere med sand som fylte på og fylte på (det bråket litt), men artig å se på. Dette er en fin strand som nå blir enda bedre. Du kan leie kajak, mini sailbåt(hobie cats), seilbrett til å padle på o.l.

Litt palmer er det der slik at man kan få litt skygge om man ønsker det. Vindretningen har ført en del tang inn til stranden, så vi fant ut at vi etter lunsj ville ta oss en tur til en annen strand som ligger i Fort Zachary Taylor State Park. Dette er den stranden på Key West som de lokale oftest benytter, og den er lokalisert i sørenden av parken.

På stranden i Fort Zachary Taylor State Park kan man svømme, snorkle og fiske. Det er et flott område for både piknik og grilling også(grillene er fastmonterte ved benk/bordene).
Det er også korte naturstier som en kan gå eller sykle rund i parken på. En liten café er det også hvor man kan kjøpe litt drikke, snacks etc. Det tilbys også historisk rundtur på fortet hver dag kl.12, men dette var vi(selvfølgelig) for sent ute til.

På kvelden tok vi sykkel drosje fra hotellet til Mallory Square for å se på folkelivet og solnedgangen, her er det mimere, gjøglere og artister som kjemper om din oppmerksomhet. Det er ganske så artig å gå rundt der og bare nyte livet og solnedgangen.

Vi har sett solnedgangen her før, så vi valgte å gå før solen var gått helt ned. Dette er jo lurt dersom man skal ha seg en matbit på en av de nærmeste restaurantene – og det skulle vi. Vi stoppet på Amibos Tortilla Bar for middag da det er litt moro å prøve slike småsteder. Vi var bare litt sultne, så vi bestilte taco og quesadillas. Maten var helt OK, men det er mye bedre Fajitas å få på Hard Rock Café lenger opp i gaten.

Bahia Honda State Park

Bahia Honda
Neste dag kjørte vi mot Islamorada. På veien valgte vi å stoppe noen timer for å bade og gå litt rundt i Bahia Honda State Park. Det er 2 strender der, og vi valgte den som er mest avbildet, hvor marinaen ligger og som er litt mer i le for vinden.
Her hadde ikke tang fløte inn til land slik det var mange andre steder, så da var vi fornøyde! En av de bedre strendene langs Florida Keys synes vi – men det er alltid vanskelig å sammenligne da en liker forskjellige ting med forskjellige steder.

Lettere grillet etter noen timer på Bahia Honda stranden, var det på tide å reise videre til Islamorada. Her valgte vi å bo på Hampton Inn. Hotellet har et fint uteområde med solsenger og noen hengekøyer mellom palmene – midt i blinken for oss! Det er ikke noen sandstrand her, men hotellet har lagt alt til rette for at du skal føle at du er på en strand. Det er en bryggekant med trapp ned og ut i vannet. Ut mot sjøen er det også Tiki Bar og svømmebasseng. Outback Steakhouse ligger også knyttet sammen med hotellet, og her har de de deiligste biffene.

Neste dag ble brukt til avslapping i hengekøyene, bade og bare nyte livet. Vi lader opp til morgendagen da vi skal ut å dykke med dykkefirmaet som holder til ved hotellet.

Dykking på Alligator Reef

Vi booket dykking hos Seamonkeys of Islamorada som som nevnt over holder til ved hotellet vårt, og møtte opp ved dykkesenteret tidlig lørdag morgen. Det viste seg at det bare ble oss to som skulle dykke, og det liker vi. Dykkeselskap med båter som tar 40 personer føler vi oss ferdig med. Alt var godt organisert og flott tilrettelagt.

Vi hadde 2 dykk på Alligator Reef. Det var 2 flotte grunne dykk hvor dybden på det meste er ca. 8-10 meter. Mesteparten av dykket er på bare ca. 5 meters dyp.
Dykking
Sikten var god og det var masser av fisk å se hele tiden, bare for å nevne noe av det vi så, så så vi hogfish (Google it!), masse hummer, murener, papegøyefisk, lionfish, Barracudaer, 2 store blå fisker jeg ikke aner hva var, 1 nurse-shark, masse gule fisker og en fiskestim på flere tusen småfisk. Vi svømte midt i denne enorme stimen av småfisk som ikke var større en 2-3 cm. En fantastisk opplevelse!
Sikten på dykkene var god – ca. 20 meter.

Dette var rett og slett 2 kjempe flotte dykk, og er blant Topp 5 dykk av ca 40-50 dykk totalt på steder som f.eks Phi-Phi og Similands i Thailand, Sharm El Sheikh og Great Barrier Reef.

Dykkeselskapet var også noe av det som gjorde dykkene så bra. Seamonkeys har en relativ liten dykke-båt, som er mer en stor nok, men de tar med seg max 6 dykkere ut på hver tur. Vi kommer med glede tilbake hit og dykker igjen!

ShoppingTime – Sawgrass Mills

Etter at vi var ferdig med dykkingen var det på tide å sette snuten “hjemover” mot Newark Airport som vi skal fly hjem igjen fra om noen dager. Vi kjørte nordover til Sawgrass Mills som ligger i Sunrise, utenfor for Ft. Lauderdale. Der var vi fremme på ettermiddagen etter ca 3,5 times kjøring fra Islamorada. Vi sjekket inn på La Quinta og slappet litt av før vi tok en liten handlejakt på 3 timer. Vi fortsatte igjen neste dag med nye 5 timer…Det er ca. 350 butikker der, så en bør jo kunne finne noe.

Vi hadde også sett oss ut muligheten for å få kjøpt oss et nettbrett. Samsung har nylig kommet ut med et nytt nettbrett som skal “slåss” mot Ipad 2. Vi kjørte innom Best Buy som nettopp hadde fått den inn i butikken sin. Vi sammenlignet Samsung’en med Ipad 2 i butikken, og Galaxy Tab 10.1 var den som absolutt falt best i smak. Den er både lettere og tynnere en Ipad, så vi kjøpte den på 32 GB med kun Wi-Fi. Bruker sjeldent 3G, og skulle jeg trenge det så kan jeg bruke telefonen som “HotSpot” – artig fin sak.

Ut på ettermiddagen var det nok med shopping og vi kjørte videre til Daytona Beach. Der valgte vi å bo på Holliday Inn. Det tar ca. 3,5 timer å kjøre til Daytona Beach fra Sawgrass Mills, så det var kvelden når vi kom fram. Vi satte bare fra oss bagasjen og gikk ut for å få oss noe å spise. Det ble kyllingvinger, quesadilla, løkringer og krøllete pomfrits på Hooters. Når vi kom dit, så hadde alle fullt fokus på tv-skjermene i lokalet. Det viste seg at det var en live-sending fra Hooters’ Internasjonale Swimming Suite konkurranse. Alle “heiet” på #27 som var ei av servitørene fra restauranten som var med i konkurransen. Dette ble en kveld med lettkledde damer, øl, kjempegode kyllingvinger, fries og løkringer.

Neste dag sjekket vi om det var noe Nascar trening på Daytona banen, men så heldige var vi ikke. Det er mulighet for omvisningsturer der, men det sto ikke på vårt program for dagen. Vi ville heller ned å kjøre på stranden og få litt mer sol på kroppen. Det er vesentlig kaldere i vannet her en hva vi har vært vant med de siste ukene – kanskje rundt 24 grader?

Daytona Beach er en fascinerende strand og den har en spesiell sjarm siden du kan kjøre på selve stranden. Isbilen kommer kjørende der, og det er bare å stoppe den langs stranden for en deilig avkjølende iskrem.

Vi må videre – Savannah, Georgia

Etter nok sol og strand så kjørte vi videre ut av solskinnsstaten Florida. Vi kjører i ca 3,5 time mot Savannah i Georgia.
Savannah
Det er mye historie i Savannah, så vi hoppet på en guidet tur med hest og kjerre for å få med oss mest mulig på kortest mulig tid. Turen tok ca. 50 minutter og vi fikk sett steder og bygninger som f.eks. der deler av Forest Gump filmen ble spilt inn.

Etter Savannah satt vi kursen mot Myrtle Beach i South Carolina. Myrtle Beach er en populær badeby. Byen er en av de mest populære badebyer langs Atlanterhavskysten i de amerikanske sørstater. De som reiser til byen får full strandvaluta for pengene. Vi kom hit litt for sent til å nye stranden, men vi får se i morgen om det ikke blir en time eller to på stranden før vi kjører videre.

Vi avsluttet ferien på et hotell kun en times kjøring fra Newark. Her ble vi i to dager for pakking, avslapping og nyte siste del av ferien.

4 uker i USA går så alt for fort, og nå lengter vi bare til neste USA ferie!
[sws_blue_box box_size=»600″]

USA Road Trip 2011 Fakta

Reiseperiode: 4.juni – 2.juli 2011

Stater besøk: New Jersey, Delaware, Maryland, Pennsylvania, Washington DC, West Virginia, Virginia, Tennessee, Nort Carolina, South Carolina, Alabama, Florida

Antall km. tilbakelagt: 6900

Totalpris (for 2 personer): Ca. 70 000,- [/sws_blue_box]

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

error: Alert: Innhold er beskyttet !!