Road Trip – Orlando

0
1911

Fint å være tilbake i Orlando! Vi fant oss et billig motel for overnatting (Orlando Inn) i og med at så og si alt av hoteller var fullbooket. Det var i grunn bare å lesse bagasjen ut av bilen og gå til sengs.


Neste dag var vi klare for The Wizarding World of Harry Potter.

Etter å ha spist frokost på vårt stamsted fra forrige gang – Ponderosa, var vi klare for fornøyelsesparken Universal Studios. Det er her Harry Potter holder til, og vi fikk også gjort et gjensyn med Spiderman i samme slengen. Formålet med Universal Studios besøket denne gang var i all hovedsak den nye Harry Potter parken, så vi gjorde ikke noe annet denne dagen. Det er ikke vanskelig å se at det er brukt mye penger i den nye parken. Et sted mellom 235 og 265 millioner dollar har moroa kostet Universal og Warner som besluttet å bygge denne parken i 2007.

Parken har blitt bygget slik at man har mulighet til å besøke mange av de kjente stedene i Harry Potter’s verden. Du får se både Galtvang, Gudriksdal, Den forbudte skog og Galtvort’s høyere skole for hekseri og trolldom!

Landsbyen Galtvang er gjenskapt. Små, grå landsbyhus med snødekte skråtak og brosteinsbelagte gater tar deg rett inn i filmene og bøkene. Galtvortekspressen står klar til avgang ved plattformen og konduktøren hilser alle hjertelig velkommen.

Den kjente temamusikken fra filmene spilles konstant i bakgrunnen, og køen for å kjøpe smørterøl, favorittdrikken til Harry og vennene, måler mange meter.

Den magiske skolen står støtt på et gigantisk, menneskebygd fjell. Den spirtunge borgen er omgitt av skog, som minner

Harry Potter Castle

HP - Hogwarts Castle

veldig om den kjente, forbudte skogen.

Det enorme slottet ruver over hele parken og besøkende strømmer til for å oppleve noen magiske minutter innenfor skolens høye vegger. Disney har Torneroses slott, Universal Orlando Resort kan nå skilte med Galtvort.

Gangene er mørke og korridorene smale. Veggene er dekorert fra ende til annen med malte portretter av tidligere Galtvort-studenter, inkludert de fire huslederne for Håsblås, Griffing, Ravnklo og Smygard.

Plutselig begynner de å snakke – både til hverandre og deg.

Smygard har ikke uventet kun ned-rakkende ord på lager om Potter, mens de andre huslederne konstant tar unggutten i forsvar. Her blir man lett fascinert av digital fortellerteknikk og multimedier på sitt beste.

Etter Harry Potter besøket, var vi klare for å vaske litt klær og slappe av ved pool’en før middag. Middagen ble inntatt på Outback Steakhouse. Her var vi også forrige gang vi var i Orlando, og biffen her er bare helt utrolig god! Anbefales på det sterkeste om man er i Orlando..

Neste dag var det Seaworld som skulle få besøk av oss. Vi var som vanlig trege om morgenen, så vi var der ikke før rundt kl. 11:30. Parken hadde da allerede fylt seg godt opp, og det så ut til å bli en varm dag å stå i kø. Vi valgte derfor å kjøpe Quick Queue pass. Dette koster ikke mye ekstra (15$ pr.pers.), og det anbefales for å slippe unna lange køer.

SeaWorld er en blanding av vannpark, dyrepark og fornøyelsespark. Kombinasjonen er bra, og det er en trivelig opplevelse å dra i SeaWorld.

Hovedattraksjon i parken er delfiner og spekkhoggere, og man har helt klart forstått å utnytte dette til både publikums og parkens fordel. Spekkhoggershowet er utrolig bra, og man kan ikke annet en å la seg fascinere av både dyr og dyretrenere her.
Du kan også se manatees (Floridas sjøkuer), haier, sjøløver, pingviner, belugahvaler, isbjørner og alligatorer, for å nevne noen.

Parken har også noen riktig så gode berg-og-dalbaner med ”Kraken” og ”Manta”. I sistnevnte «svever» han som en Manta. Dette er nok en av de bedre berg-og-dalbaner vi har tatt.

Som nevnt tidligere, så var det en varm dag i Orlando. Når det er vindstille og rundt 40 grader, så tenker man i grunn bare på en ting – VANN!  Parken har en tømmerrenne med navn ” Journey to Atlantis”, og denne er absolutt å anbefale på en varm dag. Du blir GARANTERT søkkvåt!!

Det var tid for lunch! Vi hadde sett oss ut Sharks Bar & Grill. I denne restauranten sitter man på utstilling for hai i alle fasonger og størrelser. Et flott sted å spise, og man blir ganske så fascinert av å sitte der med en hai som svømmer 20 cm. fra der du sitter (om du er heldig å få et bord nærmest akvarieveggen da). Litt stive priser, men absolutt verdt å ta en lunch her.

Fra Seaworld satt vi kursen mot St.Petersburg. Vi må jo se å komme oss ut til kysten igjen slik at vi får duppet kroppene våre i sjøen. Det er steike varmt her – vi har vel ikke hatt en eneste dag under 30 varmegrader, så nå skal det bli godt med en strand-dag. Lørdag kveld er det konsert. Da skal vi på Keith Urban konsert i Tampa.

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.