Den lilla maling loven

0
1982

Hva i granskauen er «Den lilla maling loven» tenker du sikkert nå. Vel, hvis du befinner deg i granskauen, eller i en annen skau eller område i enkelte stater i USA, er det en lov som heter «The Purple Paint Law«.

The Purple Paint Law er gjeldende i følgende stater:

-Texas
-Illinois
-Missouri
-North Carolina
-Maine
-Florida
-Arkansas
-Arizona
-Kansas

La oss forklare loven. The Purple Paint Law betyr rett og slett at grunneiere maler en lilla farge på tre, stolper etc. for å markere sitt område og vise til at her er det ingen adgang for uvedkommende.

I stedet for å bygge en vegg eller et gjerde, kan altså grunneier markere sitt område med lilla farge i ytterkantene av området sitt for å vise at her er privat område.

Nå tenker du sikkert, for en idiotisk lov, men den har faktisk noe fornuftig i seg. På grunn av uforutsigbare værmønstre, blåser de typiske Adgang forbudt-skiltene rett og slett bort i en kraftig storm. Grunneiere trengte derfor en annen måte å markere grensene til deres land.

Foruten å fortelle forbipasserende om at området tilhører noen, er den lilla maling loven også kjent som «No Hunting Purple«, altså at jegere må holde seg unna jakt innenfor dette området uten tillatelse fra grunneier.

Den lilla maling loven er ikke ny. Arkansas, hvor Bill Clinton ble født, var den første staten til å sette denne loven i kraft allerede i 1987.

Så hvis du tilfeldigvis har vandret innenfor noen lilla-malte stolper eller tre på dine turer i USA, har du brutt loven. Nå vet du i alle fall hva det egentlig betyr.

https://www.youtube.com/watch?v=H6mz7I05ShY

Idaho og Montana har en lignende lov, men der er fargen oransje…

Legg igjen et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Flere artikler