Kennedy Space Center

Kennedy Space Center – Få nærkontakt med månen

0
3830

Kennedy Space Center har siden slutten av seksti-tallet vært hovedbasen for oppskytninger av bemannede romfartøyer. Det er mye historie mellom veggene her og deler av basen er åpent for publikum.

Kennedy Space Center ligger i nærheten av en annen kjent base, Cape Canaveral Air Force Station, som også har vært (og fremdeles er) et episenter for romfartshistorie.
Du finner romfartssenteret på østkysten av Florida og du kommer dit via fly, tog, båt eller bil. I de delene av Kennedy Space Center som er åpent for publikum, kan du få en unik innsikt i landets romfartshistorie og NASA (North American Space Agency). Du kan gå på guidede turer, se på IMAX-filmer, live forestillinger, være med på aktiviteter og oppleve en rakettoppskytning på nært hold!

Besøkssenter

I besøkssenteret kan du oppleve en viktig del av mennesket historie på nært hold. I midten av forrige århundre reiste mennesket ut i verdensrommet og nå befinner vi oss midt i hjertet av denne milepælen. Her kan du møte liv levende astronauter og se historiske romfartøyer på nært hold. Hjerterytmen din vil garantert nå opp på uante høyder i det du lar opplevelsen synke inn.

Opplev en rakettoppskytning og møt astronauter

En rakettoppskytning er å oppleve perfeksjonert ingeniørkunst på sitt beste. Brølet av motorene gir liv til lydbølger, som slynges gjennom luften. Det er mulig å se en rakettoppskytning fire steder i besøkssenteret. Høyttalere fyller det stille og ærbødige tomrommet før oppskytningen, med kommentatorer som gir deg siste nytt hele veien.

Har du ikke muligheten til å få med deg en oppskytning, er nok det nest beste å møte en astronaut. Spesielt for barna. Ingen kan gjenfortelle en tur ut i verdensrommet bedre enn en astronaut som faktisk har vært der. Hver eneste dag har du muligheten til å møte en astronaut i besøkområdet til Kennedy Space Center. Astronauten vil dele sine opplevelser rundt treningen og hvordan det oppleves å være i verdensrommet. Etter en runde med spørsmål og svar, er det muligheter for å ta bilder med astronautene.

Opplev en oppskytning av romrakett i simulator

Erfarne astronauter sier simulatoren Shuttle Launch Experience, er så nærme du kommer en ekte oppskytning. Her kan du også se jordkloden på standplass og oppleve hastigheter på 28000 kilometer per time!
Som en del av utstillingen finner du også nye romraketter, konsepter og eksisterende romraketter. Du kan for eksempel se romraketten Atlantis på nært hold. Dette fartøyet hadde hele trettitre turer ut i det mørke intet og kan oppleves med en helt fantastisk og særegen multimedia simulator, som viser hvordan den opererte når den var i drift.

Få nærkontakt med månen – bokstavelig talt!

Det eneste stedet på jorden hvor publikum kan ta og føle på en bit av månen, i Kennedy Space Center er det en måne-stein på utstilling hvor du kan la fingrene dine gli over et stykke måne, som har reist over 360.000 kilometer. Sagt med andre ord, mennesker har reist hele avstanden fra månen og tilbake, for at du kan ta på denne steinen – er ikke det utrolig fantastisk?Uansett, det er ikke bare månen som er til utstilling, men også planeten Mars. I en simulert landing på denne nærmest mytologiske planeten, er det mulig å lande et bemannet kjøretøy på planetens overflate og utforske omgivelsene. I en forlengelse av dette, kan su også simulere en redningsoperasjon hvor du skal studere hvordan planter og andre organismer kan overleve på Mars overflate, og hvordan mennesket kan overleve der.

Heltene som banet vei

En seksjon av senteret er dedikert til de som måtte bøte med livet, for at menneskeheten skal overvinne verdensrommet. Her kan du se rester av Challenger og Columbia, samt se personlige effekter og lære mer om de døde astronautene.
Du kan også oppleve romreiser med et lykkeligere utfall, som blant annet når astronauten Gene Cernan så vidt overlevde en tur på månen. Romdrakten han hadde på seg var fremdeles på prototype-nivå og gjorde at han begynte å spinne ut av kontroll. Den dramatiske historien gjenfortelles via et hologram!
Vær en del av det hele i kontrollrommet og reis ut i rommet

Besøkende kan sitte i kontrollrommet og simulere en oppskytning, sammen med astronautpraktikanter, og deretter simulere hvordan det er å jobbe og arbeide på ISS, den internasjonale romstasjonen. Etter en vellykket oppskytning og sammenkobling med ISS skal du utforske Mars overflate. En kombinasjon av VR og avanserte simulatorer vil garantert gi deg en opplevelse for livet!

James Webb Teleskopet – se ut i universet med høyeste oppløsning

James E. Webb er nok ikke et navn alle kjenner til, men han ledet faktisk NASA, og den første måneferden, fra 1962 til 1968.Hubble er derimot et navn vi har hørt mange ganger før, fordi Hubble teleskopet var i bane rundt jorden i over 25 år og sendte bilder av universet, inkludert stjerner, planeter, sorte hull og konstellasjoner, tilbake kontrollsentre på vår lille blå planet.Så hva har Hubble og James Webb til felles? Jo, nå er arvtageren til Hubble-teleskopet kommet, og det er navngitt etter vår venn James.

Hubble-teleskopet gjengir bilder i ufattelig god oppløsning (4 tusen piksler), som gir deg et unikt innblikk i hvordan universet ser ut. Bildene har fanget opp lysbølger som har reist siden universets opprinnelse og gjengis i 3D. Du vil også lære om James Webb-teleskopet som gir i bane rundt solen fra 2018, og lærer oss mer om solsystemets opprinnelse og solen.

Kennedy Space Center er en opplevelse du aldri vil glemme. Her er det så mye å gape over, at du skal sette av god tid til turen. Planlegger du turen så den sammenfaller med en ekte oppskytning er du sikret minner for livet. Romsenteret er enormt og du kommer rundt med turbusser. Det er god skilting på området, men det kan lønne seg å ta i bruk guidene på plassen.

Så er det bare å ønske deg god tur til månen og hjem!

Se nettsidene til Kennedy Space Center for mer informasjon – www.kennedyspacecenter.com og her for når det er planlagt oppskyting.

Se andre artikler om Florida

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.