Lido Key, Florida

0
4245

Etter noen deilig avslappende dager på Lido Key, er vi nå forelsket i dette stedet som ligger i Sarasota ut mot Mexicogulfen.

Her er det ingen overfylte strender med turister (hysj, ikke si det til noen!) og atmosfæren er mer avslappet en andre mer populære steder langs kysten.

Det som skiller Lido Key fra mange andre flotte strender i Florida er beliggenheten og at det har St. Armand’s Circle i gangavstand med restauranter og shopping, i bilens land USA så er det en uvanlig kombinasjon. Fra stranden, Lido Beach, kan du ta deg en liten gåtur bort til denne store rundkjøringen, shoppe litt og nyte et godt måltid før du tar et bad i herlige Mexicogulfen.

For mange barnefamilier som ønsker seg både strandferie og opplevelseferie, er Sarasota et ypperlig område å vurdere med bare litt over 2 timer til eller fra Orlando.

Denne gangen har vi valgt å bo på Holiday Inn Lido Beach som ligger sentralt på stranden Lido Beach, men også sentralt i forhold til shopping og restauranter på St. Armands Key. Det er 50 meter å gå til stranden, og under 10 minutter å gå til St. Armand’s Circle.

Vi bestilte rom med utsikt til stranden. Alle rommene har en liten terrasse med to stoler og et lite bord. Her er det fint å sitte å se på livet på stranden, samt nyte den flotte solnedgangen på kvelden.

Skal du bo her, så bestill rom med frokost inkludert. Frokosten serveres i 7. etg med en fanatisk panoramautsikt over Lido Beach. Frokostbuffeten har et godt utvalg av både frukt, bagels, Philadelfia ost, pølser, eggerøre, bacon, frokostblanding, og frukt. Du kan også velge å bestille fra en egen frokostmeny med flere omeletter m.m. Et noe uvanlig stort utvalg til hotell i USA å være, og det smakte veldig bra. Serveres med frisk juice og kaffe.

Lido Beach er helt klart en av de flotteste strendene i området, stranden er noen kilometer lang. Sanden er hvit og flott. Det er quartz-sand, så den er herlig melete og blir ikke varm som vanlige sandstrender blir. Det er bare herlig å gå barbeint langs Lido Beach uten å brenne føttene i sanden selv om det er over 30 varmegrader i luft og sjø.

Det er offentlig parkering på sørenden av stranden. Der finner du også offentlige toaletter og Lido Beach restaurant. Restauranten er vel egentlig et gatekjøkken med sjø-inspirert mat og sitteplasser. Vi gikk for calamari-ringer og de var kjempe gode!

Sanden der er litt grovere og det er litt mer langgrunt der, så her finner du de fleste barnefamiliene. Det er også betydelig mer folksomt på stranden rett utenfor Lido beach restaurant en hva det er 300-400 meter lenger nordover på stranden (ved Holiday Inn).

Outlet og shopping
Du finner et Outlet ca. 19 km fra Lido Key. The Mall at University Town Center som det heter er bortkastet tid og vi satt ny «Outlet rekord» ved å være ferdig etter 20 minutter. Her er det få gode butikker og det meste går i hår, negler, krimskrams og dyr. Altså veldig lite interessant for shoppinginteresserte.

Vi kjørte videre til neste outlet som var Prime Outlets i Ellenton. Dette er absolutt verdt et besøk. Her er det over 130 butikker som blant annet Nike, Adidas, Converse, Michael Kors, Tommy Hilfiger og mange flere. Det ligger ca 45 km unna Lido Key.

Et annet center med gode shoppingmuligheter er Westfield Southgate Mall. Her finner du blant annet et stort Macy’s, Victoria’s Secret og flere andre butikker.

Sjekk priser på hotels.com: Holiday Inn Lido Beach

Lido Beach

Lido Beach1

Lido Key

Legg igjen et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Flere artikler