Reisetips for Fort Lauderdale

0
10711

Opprinnelig ble Fort Lauderdale kjent som en livlig badeby, beliggende rundt 40 kilometer nord for Miami i Florida. På 1980-tallet hadde Fort Lauderdale rykte på seg for å være Floridas party-by nummer en, men i de senere årene har innbyggerne gjort mye for å endre på dette, og i dag er byen like mye besøkt av familier som av festløver på tur.

Totalt regner man med at i underkant av åtte millioner besøkende gjester Fort Lauderdale årlig, noe hele regionen bærer preg av. Feriesteder og hoteller ligger på rekke og rad langs den delikate kystlinjen, som hovedsakelig består av lange hvite sandstrender, og en rekke aktiviteter og attraksjoner tilknyttet disse er etablerte. Alt fra dykking til lystfiske kan man være med på, og noen av verdens største cruiseskip går ut fra Fort Lauderdale.

Fort Lauderdale kalles for USA’s Venezia, og besøker man byen er det lett å forstå hvorfor. 450 kilometer med kanaler løper gjennom byen og innover i landet, og får man muligheten bør man absolutt delta på en at de mange turene som går på disse. En av hovedkanalene er så trafikkert at den til og med har fått navnet «Intercoastal Highway», nettopp for å understreke viktigheten av disse vannveiene. En fantastisk måte å se Fort Lauderdale på og man kan delta på flere turer som også går innover i Everglades, det enorme sumpområdet i Florida. Der kan man se et rikholdig fugle- og dyreliv, og ikke minst komme tett på alligatorene som lever der.

Er man ikke til sjøliv, hverken på åpent hav eller på kanalene, kan man alltids besøke Sawgrass Reptile Exhibit, hvor man kan komme tett på og oppleve mange av de dyreartene som lever i og rundt Everglades. Her kan man også få lov til å klappe og holde noen små eksemplarer av alligatorer, flere sjeldne slanger og den utrydningstruede Floridapanteren.

Klimaet i Fort Lauderdale

Klimaet i Fort Lauderdale er subtropisk med som regel svært varm sommer og noe mildere vintre. Alle innbyggerne snakker selvfølgelig engelsk, men en stor del av de cirka 170.000 fastboende snakker også spansk i tillegg. Valutaen er ikke overraskende amerikanske dollar og de fleste steder det foretas handel aksepteres også de vanligste kredittkortene som for eksempel Visa, Mastercard og American Express.

Fort Lauderdale er fullpakket med en rekke spennende ting man kan se og gjøre. For de som liker å handle ligger det et stort outlet-senter, Sawgrass Mills, med over 300 butikker som selger ut sine varer og produkter til tilnærmet engrospriser, eller man kan spasere langs byens «Riverwalk», hvor man i tillegg til butikker også finner flere gallerier og restauranter. Ved Las Olas Boulevard ligger det flere restauranter og barer med levende musikk, og i The Gallery at Beach Place finnes det flere store internasjonale kjederestauranter, blant annet berømte Hooters der man kan spise knallgode kyllingvinger.

Spis grouper i Fort Lauderdale

Restaurantene i Fort Lauderdale er kjente over hele USA for sine mange og gode fiskeretter, og med den gode tilgangen på friske råvarer mer eller mindre like utenfor døra er det ikke unaturlig kvaliteten ligger på et høyt nivå. Spesielt populær er en rett laget på havabbor, lokalt kalt «grouper», tilberedt enten kokt, stekt eller i sandwich. Da kalles den en «grouper sandwich» og er nesten som en lokal nasjonalrett å regne.

Golfelskere burde også finne seg godt til rette i Fort Lauderdale, da det finnes over 40 golfbaner i alle variasjoner og handicap i og rundt byen. Det varme klimaet gjør at man kan spille hele året, og flere turisthoteller har avtaler med en eller flere golfbaner man kan spille på, dersom man bor nettopp hos dem. Dette bør imidlertid bestilles på forhånd, så man er sikker på hotellet man bor på har dette.

Det er flere måter man kan komme til Fort Lauderdale på, og mange velger å kjøre innom byen på sin rundreise i Florida. Har du leiebil anbefales det å komme via kystveien A1A, som byr på en spektakulær naturopplevelse og regnes for å være en av de vakreste kjørerutene på den amerikanske østkysten. En annen måte å komme til Fort Lauderdale på er selvfølgelig med fly, og byens egen flyplass Fort Lauderdale-Hollywood International Airport håndterer både innen- og utenriks-flyvninger. Norwegian har direkteflyginger fra OSL Gardermoen til Fort Lauderdale, men det er også mulig å fly via andre destinasjoner som en del av en større rundreise i landet. Eller i kombinasjon med et av de mange cruisene som går ut fra byen.

Finne overnatting i Fort Lauderdale

Overnatting er ikke noe problem å ta på sparket i Fort Lauderdale, men det kan alltid være lurt å booke overnattingen dagen før man har planlagt å reise dit. Et tips er å bruke for eksempel den geniale tjenesten til Hotwire. På Hotwire søker du etter overnatting i det området du ønsker å bo. Man får opp flere valgmuligheter på områder der det er ledig rom, og du kan på kartet velge hvilket område du ønsker å bo i. Du får ikke opp navn på overnattingsstedet før du har bestilt! Se på tjenesten som en restplass-tjeneste.

I 2014 bodde vi på det lille sjarmerende hotellet Snooze som ligger rett ved stranden i Fort Lauderdale. Her anbefales det å booke rom god tid i forveien i og med at det er få rom der! Vi hadde fantastisk utsikt fra rommet vi bestilte, ocean view kitchenette.

Roy & Wenche

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.