Chicago

Litt om Chicago

0
2223

Chicago, grunnlagt i 1833 og USA’s tredje største by etter New York og Los Angeles, hører så absolutt med på listen over steder som er verdt å få med seg under USA-besøket. Faktisk er byen et reisemål i seg selv, og mulighetene for opplevelser er mange, der den ligger ved bredden av Lake Michigan i staten Illinois. Det var her Al Capone i sin tid skapte seg et navn innen forbryterverdenen, det var hit utallige norske immigranter fant veien i håp om et bedre liv “over there”, og er man bare på gjennomreise, er det her den berømte Route 66 har sitt utspring.

Når man ser på Chicago i dag, er det nok en helt annen by man ser, enn den de første immigrantene møtte for snart 200 år siden. Den 12. august 1833 ble byen offisielt grunnlagt, og hadde et innbyggertall på knapt 350. Innen ti år hadde dette tallet tidoblet seg, og da storbrannen herjet byen i 1871, var det rundt 300.000 innbyggere der. Dette påvirket arkitekturen i byen, blant annet ved at verdens første skyskraper ble bygget i 1885, og flere av USA’s høyeste bygninger ligger her den dag i dag. Deriblant John Hancock Center og Willis Tower (tidligere Sears Tower).

Det er mange måter å komme til Chicago på. Mange velger å kjøre bil og legger inn Chicago som en stopp på veien mellom øst og vest, eller man kan fly til en av byens to flyplasser, Chicago O’Hare International Airport og Chicago Midway Airport. Man kan også reise med tog eller buss, eller man kan ta vannveien via de store sjøene og kanalsystemene som finnes.

Byen byr på en mengde små og store severdigheter, gode hoteller og restauranter, er hjemsted for flere av USA’s mest annerkjente sportsklubber, og flere kjente film og tv-serier er innspilt her.

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.