Million Dollar Highway

Million Dollar Highway – Muligens verdens vakreste biltur

0
1320

USA er kjent for et vidt landskap, der mange amerikanere faktisk hevder at de aldri trenger å reise utenfor landets grenser, simpelthen fordi deres landområder inneholder alt. Fra de glohete strendene i delstater som California og Florida, til arktiske tilstander i Wisconsin og Minnesota, og alt som kommer i mellom, så er klimaet ufattelig spredt. Det har resultert i store svingninger i landskapet, da kanskje aller mest nevneverdig hvordan du kan se snø på en fjelltopp rundt en sving, mens du svetter i skyggen rundt neste sving.

Slik kan Million Dollar Highway, en hovedvei som går fra Bernalillo i New Mexico til Montrose i Colorado, oppleves for de som kjører denne ruta. Nærmere bestemt er faktisk Million Dollar Highway bare akkurat strekningen mellom Silverton og Ouray, som egentlig kun er en brøkdel av U.S. 550, en stor hovedvei gjennom delstatene. Allikevel er det denne strekningen som er så vakker at bare utsikten for seg selv er verdt en million dollar. Hvert år er det mange som kjører lengre turer i USA, slik som for eksempel Route 66. Om du dog leter etter en kortere tur, eller kanskje bare skal varme opp til den lange etappen, så er Million Dollar Highway et perfekt valg.

Veien som følger et vakkert landskap

Million Dollar Highway er kanskje såpass unik fordi den tilpasser seg landskapet på en måte ingen andre hovedveier kan sies å gjøre. Veien går opp i høyden, og ned i dalene. Den svinger også brått frem og tilbake, og nærmest i sikk-sakk mønster til tider. Dette fremhever hvor unik veien i seg selv bare er. Det ekstremt flotte landskapet i tillegg gjør at det er liten tvil om at det er mye å se på her.

En kan nemlig prise seg lykkelig for at veien konstant viker for landskapet og ikke omvendt. Tross at hovedveien går gjennom disse områdene, så har amerikanerne virkelig vært i stand til å ta vare på naturen her. Uansett årstiden du reiser, så vil det være mye vakkert å se på her. Sommeren bringer med seg en grønn flora og livlig fauna, høsten et spekter av diverse farger, og vinteren et øde og fredfullt landskap.

Uansett årstid kan du på veien oppleve en rekke interessant elementer. Veien krysser nemlig fosser og elver, og du vil også kjøre i nærheten av Black Canyon, et litt mer livlig alternativ til ørkenens Grand Canyon. Million Dollar Highway byr også på høye fjell i hver eneste retning, der du enkelte ganger kan skimte snø helt på toppen – noe som understreker hvor høye disse fjellene faktisk er der du står og koser deg i sola.

Det er dog ikke bare veien i seg selv og landskapet som imponerer her, da byene som kan stoppe innom på veien også oser av god atmosfære. Ouray og Silverton er nemlig som et par perler på en snor – men husk på at disse på ingen måter er steder med titusener av turister, så du kan virkelig nyte ”small-town” USA her!

Ouray, CO

Avhengig av hvor du begynner din reise (enten du kjører Nord eller Sør), så kan Ouray være starten på din rute. Kjører du fra Nord, så er dette den første byen du støter på ved Million Dollar Highway, da veien tross alt offisielt påbegynnes her. Det kan være en god ide å gjøre dette til et stoppested før du kaster deg ut i de vakre fjellene, og det er mange grunner til dette.

Ouray er en knøttliten bygd med litt over 1,000 innbyggere. Av mange har denne bygda blitt kalt for ”Amerikas Sveits”, og dette er ikke uten grunn. Bygda huser kanskje bare 1,000 innbyggere, men den huser også fantastisk utsikt til fjell som minner om alpene. Dessuten finner du her en rekke små, lokale butikker med suvenirer, så vel som gode restauranter som kan by på spennende mat. Kanskje aller mest spennende er dog deres varme kilder.

Bygda er kjent for sine varme kilder som tiltrekker folk fra området, da spesielt om vinteren. Reiser du hit på sommeren er kanskje ikke de varme kildene like interessante, men om du kommer hit midt på vinteren, så kan du nyte varmt og godt vann, så vel som en utsikt over fjelltopper dekket i snø – få ting kan nok slå denne opplevelsen!

Silverton, CO

Om du har startet din biltur i Ouray, så vil Silverton være ditt siste stopp. Og for et siste stopp dette vil være! Silverton var i gamle dager et knutepunkt tog, og her ble gods og varer transportert i hyppighet. I dag bærer den lille bygda fortsatt preg av dette, med barer, og muligheter for å kjøre hest og kjerre. Faktisk er Silverton enda litt mindre enn Ouray, og her bor det litt over snaue 600 mennesker.

Den største fristelsen i Silverton må nok sies å være å oppleve bar-scenen og maten som serveres, da atmosfæren her fort minner deg om den hverdagen gruvearbeidere og andre reisende ble brakt hit med tog. Litt halvveis moderne er bygda dog til tider, da du kan reise til den lokale baren Handlebars og få tatt din selfie med et polaroidkamera – kun dersom du har en bart derimot! Silverton er utvilsomt et verdig stoppested på din tur!

Ta fatt på en biltur du sent vil glemme!

Om du liker såkalte road trips, så er det liten tvil om at du vil elske Million Dollar Highway. Med sine langstrakte veier, et unikt landskap, og fjell som omringer deg, så er ikke dette bare en biltur – det er en estetisk opplevelse. Dessuten er det så mye mer å se enn bare veien og naturen.

Uavhengig av hvilken av bygdene du starter din tur, så er både Ouray og Silverton severdigheter du er nødt til å se. Enten det er den varme kilden i Ouray, eller barene i Silverton, så er disse bygdene utvilsomt verdt stoppet. Dessuten, ønsker du en noe lengre road trip, så er faktisk hele U.S. 550 spennende å se. Men naturligvis er Million Dollar Highway høydepunktet på denne ruta!

Søk etter leiebil i USA

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.