På familieferie i California

0
15665

Når vi for første gang skulle dra på familieferie til USA falt valget fort på California. Mest på grunn av været (vi reiste på vinteren) men vi hadde også hørt mye positivt som gjorde valget enkelt. Dette er jo en stat som nærmest er laget for turisme, med hotell og restauranter i verdensklassen, samt utrolige severdigheter og attraksjoner. Et sted tilpasset både den yngste og den eldste.  Vi hadde ingen plan når vi først kom til Los Angeles, vi visste at byen var stor men ante ikke at den var så gigantisk. Vi har laget en liten guide som forhåpentligvis kan være en hjelp første gang du besøker staten, enten det er Los Angeles, San Diego eller San Francisco.

Los Angeles

For å få det klart først som sist er Los Angeles en bil-by. Uten bil er det ekstremt vanskelig å ta seg rundt. Heldigvis finnes det mange gode tilbud og leiebil er ikke dyrt, vi valgte en splitter ny Ford Mustang som var overraskende rimelig. Amerikanske veier er kaotiske, og amerikanske bilførere er mildt sagt utålmodige. Pass på å hold roen når du svinger ut på de store veiene.

Første stopp: Hollywood. Dette er bydelen mange nordmenn forbinder med Los Angeles og er en av de finere bydelene. Anbefaler å ta en tur innom Rodeo Drive, besøk også kjøpesentrene som ligger rundt Beverly Hills og langs Hollywood Boulevard. I nærheten av Hollywood Hills finner du Universal Studios. Her får dere et innblikk i et av verdens største filmstudioer og muligheten til å gå rundt på ulike filmsett. Vi var innom filmsettet til flere kjente filmer og TV-serier. I tillegg finnes det en rekke attraksjoner som er morsomme for både barn og voksne.

Disneyland: Et ettertraktet mål for de fleste barnefamilier. Parken ligger i Anaheim som er en snau time utenfor Los Angeles sentrum. Det er ofte kø så beregn god tid. Det finnes en rekke hoteller i tilknytting til Disneyland og det kan nok være lurt å booke inn på et av disse dersom dere skal tilbringe flere dager i fornøyelsesparken.

Strandlivet: Det finnes mange strender i Los Angeles. Santa Monica kjenner du kanskje igjen fra flere filmer og TV-serier (blant annet Pacific Blue og Baywatch). Stranden ligger midt i byen og er gigantisk. Vær oppmerksom på at dette er en hektisk by-strand med mange mennesker, noe som ikke nødvendigvis passer for barnefamilier. Kan derfor lønne seg å prøve Venice beach som ligger litt lenger ned og som er litt roligere. Laguna Beach regnes ofte som den beste stranden i Los Angeles. Stranden er mer skjermet og mer eksotisk sett opp mot Venice og Santa Monica. Den er også mindre folksom og kan nok gi en bedre opplevelse, spesielt for familier på tur.

Anbefalte aktiviteter

 • Santa Monica Pier: legg turen til Santa Monica Pier på kveldstid.
 • Laguna Beach ligger ca 1 time (avhengig av trafikken) utenfor sentrum. Den beste stranden i Los Angeles etter vår mening.
 • Disneyland er et must når du besøker Los Angeles. Er like morsomt for voksen som for barn. Vær oppmerksom på at det er ekstremt mye mennesker og lange køer i fellesferien.
 • Universal Studios gir deg en ordentlig «Hollywood-opplevelse». Med guidet tur av flere filmsett samt fantastiske attraksjoner var dette et av høydepunktene i ferien.
 • Ta en dagstur i Hollywood Hills. Fantastisk utsikt over Los Angeles og fine turområder.

San Diego

San Diego er en mye roligere by enn Los Angeles og ligger kun et par timer unna. For turister forbindes ofte San Diego med dyreparker og SeaWorld. Byen ligger nærme grensen til Mexico og det er mulig å bestille dagsturer over grensen. Det er verdt å merke seg at det ofte er lange køer når dere skal tilbake inn i USA da den amerikanske grenskekontrollen er veldig streng. Vi satt i kø i nærmere 2 timer for å slippe inn i USA igjen. Les deg også opp på hva som er lov og ikke lov å ta med seg tilbake inn i USA fra Mexico, her er det strenge regler.

Ting å gjøre i San Diego:

 • San Diego Zoo er en av verdens største dyreparker. Anbefaler å sette av en hel dag her. Anbefaler også SeaWorld som ligger i nærheten av dyreparken. Her er det blant annet mulig å oppleve delfinshow.
 • USS Midway Museum er et gammelt hangarskip som er åpnet for almenheten. Vi tilbragte 3 timer på skipet og storkoste oss. Skipet ligger nede ved havnen og er åpent alle dager utenom helligdager.
 • Se byen fra sykkelsetet. Det finnes flere firmaer som spesialiserer seg på sykkelutleie både med og uten guide, anbefales!

San Francisco

San Francisco er en fantastisk by med et mildt klima. Fjellene bak byen sørger for at kald sval luft siger innover byen, noe som gjør at byen ofte har temperaturer under 20 grader gjennom hele sommeren. Ofte er byen også dekket i tåke som en følge av de samme fjellene. San Francisco er på mange måter en by som har mye i felles med New York med tanke på kultur og tilbud. Det er en mindre by, men likeså er den full av sjarm du ikke finner i f. eks Los Angeles.

Når dere er i San Francisco anbefaler vi en gåtur over Golden Gate bridge. Det finnes også en rekke andre aktiviteter som f. eks å leie seilbåt ute i fjorden. Med vind fra fjellene er det alltid gode forhold for å seile, enten med innleid kaptein eller ved å seile selv.

 • Alcatraz: Vi bestilte en guidet tur ut på det nedlagte fengslet Alcatraz. En fantastisk tur som både var litt skremmende og utrolig interessant. Info finner du her: http://www.nps.gov/alca/index.htm
 • Trikk: San Francisco er kjent for sine trikker og bratte bakker. Liker du å ta offentlig transport er dette absolutt byen for deg. Vi tok sjelden taxi under vårt opphold da trikkene var utrolig effektive.
 •  Fisherman´s Wharf: dette er nok det viktigste område å besøke som turist. Vi tilbragte flere ettermiddager og kvelder her. Utmerkede restauranter, barer, butikker. Pass på å gå innom Pier 39 hvor sjøløver har inntatt bryggene i flere år på rad. Info om Fisherman´s Wharf finner du her: http://www.fishermanswharf.org/home.html

Vi anbefaler

Bruk tid på research før avreise. Det finnes ingen grenser for hva du kan gjøre og nøkkelen til en vellykket tur er å planlegge og å prioritere. Under finner du en lsite over anbefalte tjenester som gjør både bestilling, planlegging og selve reisen lettere.

Tripadvisor: Med Tripadvisor får du tilgang til oppdatert informasjon om de beste turiststedene i California. Kan også lastes ned som app til telefonen. Vi brukte Tripadvisor hyppig gjennom hele turen.

Likealocalguide: Gjør det samme som Tripadvisor men med større fokus på skjulte perler. Fant flere gode restauranter med denne appen.

Nokia Here: med Nokia Here kan du laste ned kart over California helt gratis, og bruke den integrerte GPS funksjonen uten å være koblet til internett. Dette er den desidert beste kartappen til iPhone og Android.

Google Flyvninger: Med denne tjenesten kan du enkelt sammenligne flybilletter og priser til og fra California. Vi sparte over 2000 kroner med denne, genialt!

Bestehotell.no: Denne tjenesten gjør det samme som Google flyvninger, men har fokus på hotell. Siden gjør det lett å sammenligne hotellpriser i Los Angeles, San Francisco og San Diego.

Reiseskildring er skrevet av André Strand

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.