Sun Studio - Elvis

Sun Studio – et stykke musikkhistorie

0
1632

Sun Record Studios er et berømt lydstudio beliggende i Memphis, Tennessee som åpnet dørene for første gang 3.Januar 1950. Lite viste man da at disse veggene skulle bli en viktig del av vår musikkhistorie.

Det var en desemberdag i 1956 at alle de store musikerne for denne æraen var samlet for en jamsession. Dette resulterte i et musikkalbum som skulle ta verden med storm. Nærmere bestemt var de tilstedeværende musikerne Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins og Johnny Cash, navn som vi kjenner godt til den dag i dag.

Albumet Million Dollar Quartet var en jamsession, som aldri var ment som en plateutgivelse, men som rett og slett var en improvisert og et helt tilfeldig møte med flere store musikere for sin tid. Million Dollar Quartet ble ikke utgitt før 1981, og senere kom en komplett versjon i 1990. Denne platen er i dag sett på som et monumentalt øyeblikk blant Rock and Roll-fans.

Elvis – kongen av Rock!  

Elvis Presley – kongen av Rock and Roll – var selvfølgelig representert. Uten kongens nærvær ville nok ikke Million Dollar Quartet hatt en like stor stjerne på rockehimmelen. Elvis er ansett som en av de største kulturelle ikonene i det tjuende århundre og med 1,5 milliarder solgte plater er det en velfortjent kongetittel – ingen over, ingen ved siden!

Ja, det er lenge siden 1956 (for så vidt også 1981 og 1990), men det er gode nyheter for den som vil få et sus av gamle storheter og oppleve et landemerke i musikkhistorien på nært hold. Sun Studio eksisterer nemlig enda og det er faktisk verdt et besøk!

Guidet tur til Sun Studio

Sun Studio er et sted du lett kan overse i forbifarten, i hvert fall hvis du kommer rullende, fordi bygningen er nesten litt anonym. Men turistbusser og turister som poserer foran kamera avslører, at du er på riktig sted. I det du kommer inn døren er det som om tiden har stått stille i 60 år. Det er en koselig liten bar og et par billettluker hvor du kan kjøpe inngangsbillett. Selvfølgelig finner du også en jukeboks og en liten butikk, slik at du kan sikre deg en milkshake, suvenirer eller det verdensberømte albumet i alle tenkelige formater.

Høydepunktet i den guidede turen, er å besøke det samme lokalet hvor Million Dollar Quartet ble spilt inn. Du kan faktisk stå på nøyaktig samme sted som Elvis, ved siden av det autentiske pianoet Jerry Lee Lewis spilte på. Hvis vi ser bort fra alle kule historiske gjenstander, atmosfæren og den autentiske følelsen, er det verdt å nevne hvor mye du vil lære av guidene. Guidene er vennlige og vil gi deg et lynkurs i musikkhistorie, det gir liv til bygningen og historiene du vil bli servert. Sun Studio er definitivt verdt et besøk, og hvis du på noen måte er fan av blues eller rock, vil du ikke angre!

Sun Studio er en av verdens beste musikkattraksjoner og ligger i nærheten av en annen verdensberømt turistfavoritt, Graceland, som er eiendommen Elvis hadde tilholdssted, i store deler av sitt liv. Hvis du starter i Graceland, er det gratis buss til Sun Studio, så du kan besøke begge steder samme dag.

Bli med Country4you til Sun Studio! Countryturen USA besøker Memphis, Nashville og Smoky Mountains i september 2019. Les mer: Countryturen USA

 

 

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.