Big Texan Steak

0
4201

Alt er stort i USA. Byene er store, kjøleskapene er enorme, bilene, vegene og ikke minst porsjonene med mat man får servert på restaurantene. Selv restaurantene er store, og de er mange.

Over hele USA finnes det utallige steder man kan kjøpe at fra hurtige små salater til store tunge middager, noen tyngre enn andre, og langs Route 66 i Amarillo i Texas ligger et steakhouse som sannsynligvis serverer det som med trygghet kan kalles USAs største biff. The Big Texan serverer nemlig en biff de kaller 72oz, hvilket også er hva den veier, hvilket er ikke mindre enn 2 kilo!72ozsteak

Denne enorme biffen serveres selvfølgelig med alt tilbehør som tenkes kan, bakt potet, salat og noen stekte reker, og det beste av alt, det hele er gratis. Ja, du leste riktig, gratis. Man får med andre ord en 2 kilos biff med tilbehør helt gratis, men på en betingelse. Den skal spises i løpet av en time. Klarer man ikke det, skal man betale for den som alle andre, men klarer man det, får man den altså gratis. Og ikke nok med det, man kommer opp og henge i The Big Texans Hall of Fame sammen med alle andre som har påtatt seg og gjennomført utfordringen. Hvilket begynner å bli en del, da 72oz’eren har vært på menyen siden 1960, og som sagt gratis for den som klarer å sette den til livs innen det er gått 60 minutter. Rekorden er imidlertid helt nede i 4 minutter og 58 sekunder, satt av 60 kilos kvinne ved navn Molly Schuyler. Og hva hun spiste til dessert? Hun spiste en biff til, men denne gangen på 9 minutter og 59 sekunder.

Selve måltidet inntas på en liten scene midt i lokalet, og det finnes stoppeklokker som teller ned tiden mens man spiser. Det er imidlertid ikke hver dag noen tar utfordringen, så dropper man tilfeldigvis innom er det alltid en sjanse for at det kan bli en bomtur i så henseende, men dropper man innom for selv å nyte et måltid, går man aldri feil i byen. Stedet er imidlertid svært populært så noe venting på påregnes, men denne tiden kan man fordrive i den hyggelige baren hvor det er mer enn nok av ting å se på i lokalet.

Menyen på The Big Texan er både allsidig og spennende, og typisk amerikansk og typisk for Texas. Mye kjøtt og store porsjoner dominerer, men det finnes også ala carte, desserter, frokostmenyer og noe til lunsj. Videre kan man nøyes med en sandwich eller hva med skikkelige amerikanske pancakes?

The Big Texans er nok mest kjent for sin storslåtte restaurant, men faktisk er det også mulig å overnatte der. Hele motellet er bygget opp som en liten westernby, og rommene er riktig sjarmerende og autentiske. Det finnes en souvenirbutikk der, et forfriskende svømmebasseng og et brygger man kan ta i nærmere øyesyn. Det kan være lurt å forhåndsbestille, i hvert fall i høysesongen, men man kan være heldig og få et rom selv om man tilfeldigvis legger veien uanmeldt forbi The Big Texan. Skulle man ikke kunne få seg et rom i selve komplekset finnes det flere hoteller og moteller i nærheten, og selvfølgelig kommer The Big Texan og henter deg i sin egen limousine hvis du skulle ønske det.

Linker: 

The Big Texan

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.