Kom i kontakt med oss

Hooters – kyllingvinger og lettkledde servitører

Hooters

Mat & Drikke

Hooters – kyllingvinger og lettkledde servitører

Det sies at alt er stort i USA, og et besøk hos Hooters gjør ikke stort annet enn å bekrefte dette. Til en viss grad i hvert fall, da størrelsen visstnok skal være avgjørende for hvorvidt det er mulig å få en jobb der.

Og med tanke på at alle servitørene uten unntak er kvinner, skal det ikke mye fantasi til for å gjette seg til hva det er vi snakker om.

Hooters er en restaurantkjede som så dagens lys for første gang i Clearwater i Florida i 1983. I dag finnes Hooters stort sett over hele USA, samt en rekke andre land i Syd-Amerika, Europa, Asia, Afrika og i Australia. Totalt er det over 460 Hooters-restauranter i USA og det finnes en eller flere restauranter i 24 andre land verden over.
Det sies at Hooters fikk navnet sitt etter grunnleggernes interesse for ugler (de sier hoohoo i USA, og er følgelig «hooters» altså, de hooer). I begynnelsen serverte de hovedsakelig kyllingvinger, men har etterfølgende utvidet menyen betraktelig.

Konseptet er like enkelt som det er genialt. God mat til en rimelig penge, servert av forholdsvis lettkledde pene damer. Til tross for at dette opprinnelig er et konsept som i all sin enkelthet er rettet mot menn, er restaurantene hyppig besøkt av både menn, kvinner og barnefamilier, og selv om det utvilsomt spilles bevisst på kropp er restaurantene svært populære og et yndet sted å gå ut og spise.

Menyen består av typiske fastfood-retter som kyllingvinger, hamburgere, spareribs, forskjellige typer sandwich og forskjellige fiske- og skalldyrstetter, men de har også supper og flere salater på menyen. De aller fleste restaurantene har også skjenkebevilling, så det er fullt mulig å få en øl til maten. Restaurantene, i hvert fall i USA, er også utstyrt med fjernsyn og viser selvfølgelig alle de store sportsarrangementene.

Hooters har også sponset flere store amerikanske sportsutøvere, blant annet golfspilleren John Daly og de har eid sitt eget fotballag.
Ikke overraskende har Hooters også vært gjenstand for en rekke kontroversielle episoder, ikke minst knyttet til servitrisene sitt antrekk. Det er inngått flere forlik gjennom årene, og nå er det kontraktfestet at pikene skal iføre seg den til enhver tid gjeldende arbeidsuniform. Dette til tross, det er alltid stor pågang på arbeidssøkere hos Hooters, og enkelte ser litt på det som å være i Playboy. Litt «snuskete» men på en pen måte.

Ved siden av å spise i restaurantene er det også mulig å bestille takeaway, og Hooters utgir hvert år sin egen kalender, med utvalgte ansatte på.

Skal du til USA er et besøk på den lokale Hooters-restauranten absolutt å anbefale. Prøv de gode kyllingvingene sammen med Curly Fries og Blue Cheese!

Se hooters.com for meny og lokasjoner.

Fortsett å lese
Advertisement
Kan hende du også vil lese...
Klikk for å kommentere

Kommenter dette innlegget

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Les mer i kategorien: Mat & Drikke

 • Jack Daniels Jack Daniels

  Mat & Drikke

  På besøk hos Jack Daniels

  Skrevet av

  I juni 2018 besøkte vi destilleriet til Jack Daniels i Tennessee. Jack Daniels er nok det...

 • Mat & Drikke

  Big Texan Steak

  Skrevet av

  Alt er stort i USA. Byene er store, kjøleskapene er enorme, bilene, vegene og ikke minst...

 • Mat & Drikke

  American Burger

  Skrevet av

  Det er vel få ting som er mer erkeamerikansk enn en skikkelig hamburger, men visste du...

 • Featured

  Spareribs

  Skrevet av

  En reise til USA er ikke fullendt uten at du har fått deg et velsmakende måltid...

 • Featured

  Pannekaker = IHOP

  Skrevet av

  Vel, sunt er det vel ikke, men guuud så godt! Pannekaker på Ihop(International House of Pancakes)...

 • Finn billige flybilletter

Følg oss på Facebook

Populære artikler

Till Toppen
error: Innholdet på denne siden er beskyttet!