Besøker man USA, kommer man ikke utenom dette fantastiske landets innholdsrike historie, som strekker seg betraktelig lenger tilbake i tid enn den vi kjenner fra westernfilmene. Fra tiden før, den gang indianerne rådet over prærien, de dype skogene og de høye fjellene.

I dag lever de fleste indianerne som de fleste andre moderne amerikanerne, men det er fortsatt muligheter for å få oppleve deres tidligere kultur og levemåte på nært hold, blant annet hos Hualapai-indianerne i Peach Spring i Arizona. Deres territorium strekker seg over én million dekar vest for Grand Canyon, og siden de åpnet reservatet for turister i 1988 har millioner av besøkende vært innom. Ikke minst på grunn av den spektakulære severdigheten “Grand Canyon Skywalk”, en gangbru laget i glass, som strekker seg noen og tyve meter ut over dalbunnen over 1400 meter nedenfor. En svimlende atraksjon som anbefales på det varmeste. Dog er det et par ting det er greit å være oppmerksom på; man får for eksempel ikke ta personlige eiendeler med ut på selve broen, så fotografering med eget kamera er utelukket. Man kan bli fotografert av indianernes egen fotograf på stedet, men dette koster ekstra, så husk kontanter. Barn har heller ikke adgang, med mindre de kan gå selv.

Av andre ting å gjøre i området så finnes det selvfølgelig muligheter for å handle souvernirer, man kan overnatte i Hualapai Lodge i Peach Spring i en av hyttene der, besøke Hualapai Ranch hvor det er westernshow, man kan få indianerlegender fortalt rundt leirbålet eller man kan lære å kaste en tomahawk for å nevne noen. Er man litt ekstra tøff, kan man bli med på en raftingtur ned Hualapai-river i bunnen av Grand Canyon, en opplevelse av de sjeldne, og en annerledes og spennende måte å se Grand Canyon på.

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.