Kom i kontakt med oss

Norsk Høstfest – En feiring av Norsk kultur i USA

Norsk Høstfest

Kultur og Underhodning

Norsk Høstfest – En feiring av Norsk kultur i USA

Norsk Høstfest – En feiring av Norsk kultur i USA

Hvis man tilfeldigvis skulle befinne seg i nærheten av den lille, i amerikansk målestokk selvfølgelig, byen Minot i Nord Dakota i slutten av september, bør man så absolutt svinge innom og oppleve en liten dose Norge. Norsk Høstfest arrangeres midt i tjukkeste countryland, som Dakota nå en gang er.

Dato for Norsk Høstfest 2018 er 26. – 29. September.

Da går nemlig den årlige skandinaviske høsttakkefesten av stabelen, en fem dager lang fest som utelukkende går ut på å feire byens skandinaviske røtter, da så mange som 40 % av byens knapt 40.000 innbyggere stammer fra et av de skandinaviske landene Norge, Sverige, Danmark, Finland eller Island. Selv om det i dag deltar skandinaver fra alle de andre skandinaviske landene også, har festen beholdt sitt opprinnelige navn, Norsk Høstfest.

Opprinnelig ble høstfesten grunnlagt av den nå avdøde Chester Reiten og noen nære venner i 1978 for å holde norske tradisjoner i hevd, samt for å minnes sine røtter i Norge. De ønsket også å kunne vise frem norske tradisjoner, norsk mat og drikke, og generelt norsk kultur. Da det viste seg at mange andre med norske og skandiavisk opphav fattet interesse for dette arrangementet, gikk det ikke lang tid før Norsk Høstfest ble den største festen i sitt slag, en posisjon den fortsatt har.

Norsk Høstfest har utviklet seg til en festival i verdensklasse, og hvert år kommer det mange norske og internasjonale artister for å opptre. Blant annet har den norske countrysangeren Bjøro Håland gjestet festivalen flere ganger, noe som også har gitt ham en plass i The Scandinavian-American Hall Of Fame i Minot.

Lusekofter og bunader

Nå er det ikke bare artister man kan oppleve på Norsk Høstfest, men det serveres også norsk mat som for eksempel lutefisk, lomper, og rømmegrøt, og mange norske elitekokker deltar også. Likeledes kan man kjøpe norske lusekofter og bunader, norsk brukskunst og smykker av norsk design. Stort sett alt som har med Norge og norsk tradisjon å gjøre.

Billetter til Norsk Høstfest

Ønsker man å besøke Norsk Høstfest er det fullt mulig å bare stikke innom og kjøpe seg en adgangsbillett ved inngangen, men har man tenkt seg å tilbringe mye tid på festivalen, kanskje flere eller alle dagene, anbefales det å bestille både billetter og overnatting god tid i forveien. En festival av denne størrelsen tiltrekker seg titusener av gjester, og hotellene fylles hurtig opp. Mange booker seg også inn flere år etter hverandre, bare for å være sikret en plass til neste år og året etter, så populært er det.

Beste måte å komme seg til Minot fra Norge, er å fly via Amsterdam og Minneapolis, Minnesota. Fra Minneapolis kan man enten velge å hente ut leiebil og kjøre de ca. 8 timene det tar til Minot, eller ta et innenriksfly til Minot. Et annet alternativ kan være Norwegian sin direkterute fra London til Denver. Der går det også direktefly videre til Minot, eller du kan basere deg på en to-dagers roadtrip med leiebil.

Kommer man i egen bil er det gode parkeringsmuligheter i området, med buss som kontinuerlig kjører mellom parkeringsplassen og festivalområdet. Likeledes er det mulig å leie rullestoler på festivalen, og det er selvfølgelig alle fasiliteter tilstede. Fra sanitærrom, til førstehjelpstasjoner og minibankautomater.

Merk imidlertid at det også er visse restriksjoner i forbindelse med et besøk på festivalen, blant annet er det ikke lov å fotografere over alt, og det er heller ikke tillatt å medbringe egen mat og drikke, med mindre man har legeattest på at dette er nødvendig med tanke på eventuelle dietter man måtte være på. Dette fordi man ønsker kontroll på hva som til enhver tid befinner seg på festivalområdet, men med det mangfoldige tilbudet som likevel finnes der, burde ikke dette være noe problem.

Skulle man ikke finne tiden til å besøke Minot under Norsk Høstfest, kan byen likevel være verdt et besøk hvis man skulle være på de kanter, ikke minst på grunn av Scandinavian Heritage Center, som inneholder en rekke tradisjonelle skandinaviske severdigheter. En enorm dalahest fra Sverige, et stabbur, en autentisk finsk sauna, og en dansk vindmølle for å nevne noen. Dessuten finnes det en tro kopi av Gol stavkirke i parken, et laftehus fra Sigdal og statuer av flere kjente nordmenn og skandinaver generelt, deriblant skipioneren Sondre Norheim.

Noen av artistene som spiller under Norsk Høstfest 2018

Tanya Tucker, Michael Bolton, Alabama, The Beach Boys og den utrolig sjarmerende buktaleren Darci Lynne (hun som vant “America’s Got Talent”). 

Mer informasjon om Norsk Høstfest finner du på deres nettsider www.hostfest.com

Fortsett å lese
Advertisement
Kan hende du også vil lese...
Klikk for å kommentere

Kommenter dette innlegget

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Les mer i kategorien: Kultur og Underhodning

 • Cheyenne Frontier Days Cheyenne Frontier Days

  Hva skjer?

  Verdens største rodeoshow

  Skrevet av

  Cheyenne Frontier Days startet i Cheyenne, Wyoming i USA i 1897. I dag er arrangementet betegnet som...

 • Universal Studios Hollywood Universal Studios Hollywood

  California

  Universal Studios Hollywood

  Skrevet av

  Universal Studios i Hollywood, California ble startet av tyskeren Carl Laemmle så tidlig som i 1909...

 • Kultur og Underhodning

  Deep South redneck’s

  Skrevet av

  Vi har vel alle sett dem, de innbitte tannløse typene som bor langt fra allfarvei og...

 • Kultur og Underhodning

  Route 66 – The Mother Road

  Skrevet av

  Få amerikanske veier har fått så mye oppmerksomhet på plate og filmlerretet som den legendariske Route...

 • Diverse

  Graceland

  Skrevet av

  Elvis Aron Presley, født den 8. januar 1935, i Tupelo, Mississippi, trenger vel strengt tatt ingen...

 • Finn billige flybilletter

Følg oss på Facebook

Populære artikler

 • Finn leiebil i USA
Till Toppen
error: Innholdet på denne siden er beskyttet!