På Besøk i Dolly Partons Dollywood

0
449

Sørstatene byr på mange skatter, men få er nok så givende som Smoky Mountains!

Denne fjellkjeden som strekker seg mellom North Carolina og Tennessee er en sagnomsust fjellkjede, og ikke minst er den hjem til en stor kjent Countrystjerne, Dolly Parton. Den nå 73 år gamle countrystjerna er kanskje en av bransjens mest unike artister, og i Dollywood, hennes egen park i hjemtraktene, har hun spyttet inn mange titalls av de millionene hun har opptjent gjennom sin musikkarrière. Om du skal reise til sørstatene, så er Dollywood et must for deg som er country fan.

Har du lyst til å bli med likesinnede, altså Countryfans, til blant annet Dollywood? Sjekk ut Country4you’s  årlige Countrytur til USA der blant annet Smoky Mountains er på programmet.

Dollywood byr på fantastiske opplevelser i Dolly Parton og countrymusikken sine fotspor, men kanskje enda mer nevneverdig byr stedet på en atmosfære som passer alle reisende.

Se bilder fra Dollywood. Klikk på bilde for å forstørre:

Slapp av med hele familien i parken

Nøkkelordet for Dollywood er avslapning og underholdning for hele familien. Selv om hotellene, med både spa og badebasseng, er helt fantastiske i dette området, så kan det anbefales å leie seg en hytte like utenfor Pigeon Forge. Om du bare tar en kjøretur på et par minutter opp i fjellene, så kan du nyte en fantastisk utsikt. Sørg for å leie en hytte med badestamp, så kan du nyte kveldene under stjernen med et deilig bad etter en lang dag med aktiviteter. Vi har flere ganger opplevd å få besøk av det rike dyrelivet i Smoky Mountains i hyttene vi har leid. Både bjørn og vaskebjørn har vært på besøk.

Blant aktivitetene du kan fylle dagene med er det nok ingen tvil om at Dollywood sin fornøyelsespark og det aktive badelandet er gode alternativ for familieferien. I fornøyelsesparken finnes det et bredt spenn av berg og dalbaner, mange med passende temaer. Dessuten er badelandet en perfekt avkobling fra dagene, og spesielt om du reiser på sommeren kan de varme dagene i Tennessee nytes her. Dolly Parton sin turnè-buss kan du titte innom i parken, og det er også et stort Dolly Parton Museum her.

Dessuten, det beste av alt er at du vil ha utsikt til flott natur og fjell uansett hvor du befinner deg i Dollywood.

Dolly Partons Stampede Show

Når solen senker seg bak de vakre fjellene i Pigeon Forge, så er dagen langt fra omme. Dolly Partons Stampede Show er et ekstremt populært show med hester og andre dyr. Her spiser du god typisk sørstatsmat før showet settes i gang. Showet er en blanding av teater og hestetriks, med hester som hopper gjennom ringer av ild blant annet. Dette gjør showet til en minneverdig opplevelse for hele familien.

Selveste Dolly Parton er kjent for å spontant dukke opp på showet, og selv om det ikke er noen garanti, så er det fristende å krysse fingrene for at hun dukker opp når du reiser hit.

Det er nettopp denne magien og forhåpningene som står sentralt i Dollywood. Parken ble bygd allerede i 1986 – den gang basert på en drøm Dolly Parton hadde om å både gi tilbake til lokalsamfunnet, men også å følge hennes egne drømmer for den vakre naturen hun hadde vokst opp i. Skiltet ved inngangen til Dollywood sier i grunn alt om hennes drøm og hva denne parken står for. Her står det i glitrende bokstaver: Love Every Moment.

Om enn ikke hvert eneste øyeblikk, så er en ikke langt unna å nyte hver eneste aktivitet som en begir seg ut på her.

Prøv sørstatenes mat og kos deg med live musikk

Når du besøker sørstatene kan du simpelthen ikke unngå å smake på deres unike mat. Få nordmenn har smakt den formen for barbecue som serveres her, og selv amerikanere i andre delstater snakker livlig om disse rettene. Pigeon Forge pryder seg på god mat, og enten du prøver en av de mange restaurantene innad i Dollywood, eller et lokalt sted i byen, så vil du nok kose deg med maten her.

Et ganske så unikt tema ved Dollywood er hvor mye live musikk du støter på. I vanlige fornøyelsesparker hører du kanskje musikk over en høyttaler innimellom, men i Dollywood er det live musikk nesten rundt hvert hjørne. Parken er tross alt bygd opp av en legendarisk countrystjerne, så hva passer vel da bedre enn musikalske innslag rundt hvert hjørne?

Utforsk Smoky Mountains

Det er store mengder aktiviteter å gjøre i Dollywood. Du bruker fint en hel dag i parken, men Pigeon Forge har også andre gode alternativer, slik som for eksempel et Titanic museum. Har du en leiebil kan du også vurdere å besøke Gatlinburg, en liten turistbygd som ligger omtrent 20 minutter unna. Her finner du akvarium med all verdens dyr, god mat, og ikke minst et sosialt miljø som selv den mest urbane typen bare må like. Du kan også benytte deg av Trolly-bussene som går mellom de forskjellige stedene i Pigeon Forge og Gatlinburg.

Skal du virkelig dra den helt ut kan du også planlegge en dagstur til Asheville i North Carolina, hjem til USA sin største private bolig, nemlig Biltmore Estate. Her bodde USAs rikeste mann, George Washington Vanderbilt.

I denne boligen, som i grunn minner mer om et slott, så kan du drømme deg bort i hele 250 forskjellige rom. Dessuten er kjøreturen fra Pigeon Forge til Asheville, som teller litt over 2 timer, dessuten en fantastisk tur gjennom Smoky Mountains. Det finnes også mange andre skjulte juveler i denne fjellkjeden, men for folk flest vil faktisk bare det å se fjellene i seg selv nærmest være nok.

Og det å se fjellene kan du gjøre på en meget avslappet måte i Dollywood. Amerikanere fra hele landet strømmer til denne avslappende og ikke minst underholdende parken. Med både fornøyelsespark, badeland, og ikke minst et engasjerende show, så byr Dollywood på en helt unik opplevelse. Dette forsterkes av både den tradisjonelle, lokale maten, og ikke minst av live musikken som du kan oppleve over hele Dollywood.

En tur til Dollywood kan passe for både single, par, vennegrupper, og kanskje spesielt for barnefamilier. Her er det nok av aktiviteter å sette fingrene i, men selv om dette er et klassisk turiststed, så tilbyr de flotte fjellene en naturlig bakgrunn som du kan nyte. Book dine billetter, lei en hytte i fjellheimen, og ikke minst nyt Dollywood i dag!

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.