Kom i kontakt med oss

Påsketur til Florida

Feriehus

Påsketur til Florida

Like over kl 13.00 satt vi klare for avgang i KLM’s City-Hopper på vei mot Amsterdam. Bare 60 minutter hadde vi til rådighet i Amsterdam, før neste fly til Atlanta. Ganske så spente på så kort trasfer-tid da jeg tidligere har dårlig erfaring med dette. Men alt gikk på skinner og vi var ved gate i Amsterdam i god tid før avgang.

Vi hadde i utgangspunktet økonomi-billetter på den lengste strekningen (AMS-ATL), men jeg hadde på forhånd oppgradert oss alle tre til Eco-Comfort. Her satt vi med forholdsvis grei beinplass på rad 11, selv om jeg med misunnelse så på de på rad 10 (bulkhead) som hadde veldig god plass til beina sine. En ganske så begivenhetsløs flyreise på drøye 8 timer. Helt grei mat på KLM, og betjeningen er vennlige og effektive.

Ankomst Atlanta 10 minutter før scheduled arrival, noe som passet oss fint da vi igjen hadde tight trasfer-tid på bare 90 minutter. Heldigvis bortimot null kø på immigration, så igjen rakk vi neste, og dagens siste flight i god tid før avgang. Her tok Delta over for KLM, og like over midnatt ankom vi Orlando.

For turens første 6 dager hadde jeg forhåndsbestilt bil hos Hertz. Anbefaler forresten å oppgradere gratis til Hertz gull, da du ved ankomst bare behøver å finne navnet ditt på en tavle hos Hertz, hvor det står beskrevet hvor du finner bilen din. Altså, ingen venting i kø foran skranken, men du kan gå rett til bilen. I vårt tilfelle ble det denne gangen en 2013 Chevrolet Camaro Convertible. Gjett om jeg ble gla’ !

Turen gikk så rett til LaQuinta like ved flyplassen for noen (4) timers søvn før vår første dag i Florida. På denne turen hadde vi valgt å leie et feriehus den første uken, og vi gledet oss stort til eget basseng og boblebad, men tidligst innsjekk på huset var kl 16 så da ble det noen timer med shopping av diverse nødvendige(?) varer. Det ble tid til besøk på et outlet-mall og diverse butikker først i tillegg til et besøk på Downtown Disney. Vi hadde forhåndsbestilt en del til den lokale Walmart slik at dette var bare å hente ved ankomst, så undervannskamera, badeleker og en Samsung tablet ble plukket opp samtidig som vi handlet inn mat for vår første uke.

Vi hadde valgt å leie hus fra en Britisk familie, og vi hadde store forventninger etter å ha sett bilder av huset på nett. Og vi ble ikke skuffet. Eller, ved ett punkt ble vi det. Boblebadet var kaldt…. Rett over 30 grader, noe som var samme temperatur som bassenget hadde. Bortsett fra dette var alt ved huset kjempeflott. Store fine soverom, game-room i garasjen, stort kjøkken, osv..

Dagen etter stod DisneyWorld for tur. Man må være forberedt på at ting koster. Rundt 1500 kroner betalte vi for 2 voksne og 1 barn. Det er ikke lov til å ta med egen mat inn i parken, og siden man må beregne mange timer der så går det for noen kroner til mat, drikke og is også. Men for all del, det var vel verdt pengene. Personlig så likte jeg Disney Land i Anaheim, CA bedre. Vi vurderte det dit hen at 1 dag på parken var nok, og for oss var det det. Noen vil kanskje ha både tre og fire dager men da kanskje helst hvis man reiser med litt eldre barn\ungdom. To voksne og en sjuåring hadde godt utbytte av denne ene dagen.

En annen park vi besøkte under oppholdet i Orlando var Gatorland. Her foregår ting i ett mye lavere tempo enn hos Disney. Vi fikk sett alligatorer, krokodiller samt slanger og skilpadder. Vi fikk også muligheten til å gå inn til ett rom med flere titalls fugler som kom å satt seg på skulderen din, og disse kunne du mate hvis du ville. Gjennom dagen har de flere shows hvor alligatorer inngår. Blandt annet ett show hvor de mater alligatorene med kylling hengende fra en wire, så er det om å få de til å hoppe opp og ta maten. Høydepunktet for oss var showet hvor de drev med alligator-bryting. Her holdt det på å gå en finger eller to for wrangler’en både en og to ganger. Etter showet fikk vi som publikum lov til å sette oss på ryggen til en alligator og holde hodet dens mens vi fikk tatt bilde. Både far og datter syntes dette var stas, mens mor var litt mer usikker og valgte å stå over. En kul opplevelse. Før vi dro hjem på ettermiddagen fikk vi også muligheten til å holde en baby-alligator mens vi ble avfotografert. Dette ble vi alle tre med på, men vi takket alle høflig nei når de i tillegg tilbød oss å ha en slange rundt halsen.

Dagen før avreise fra Orlando kjørte vi til flyplassen og byttet cab’en til en litt mer «fornuftig» bil, en 2013 Chevy Impala. Dette fordi det er begrenset bagasjeplass på en cab, og siden vi skulle tilbringe en god del timer i bil de neste dagene fra Orlando til Key West og oppover igjen til Daytona Beach før hjemreise var det greit med litt større bagasjeplass.

Dagen etter startet vi kjøreturen sørover mot Key West. Hadde håpet på å ta hele strekningen i ett jafs, men siden det var påske var det vanskelig å finne hotell til en grei pris i Key West. Alt var fult. Det ble da til at vi kjørte ned til Florida City hvor vi camperte på Best Western Gateway to the Keys. Her ble det full avslapping ved bassenget før vi dagen etter kunne starte på sjarmøretappen utover mot Key West

Det må kunne sies å være en herlig kjøretur. Har aldri tidligere vært på «øy-hopping», men det kan jeg nå si at jeg har vært. Turen fra Florida City og ned til Key West tar nesten tre timer i ren kjøretid, men vi brukte vel så det. Grunnen til det var de mange stoppene langs veien for å ta bilder. Fra Key Largo starter øy-hoppingen og det meste av veien er anlagt på broer mellom de mange øyene. Mange flotte photo-ops her.

Etter ankomst Key West og innsjekk på hotellet «Blue Marlin» gikk vi ned til the Southernmost Point for ett familiebilde foran bøyen som markerer det sørligste punktet på fastlands-USA. Her var det lang kø, men var vi først her måtte vi få med oss et bilde herfra. Lunch inntok vi hos Jimmy Buffet’s Margaritaville som ligger i hovedgaten, Duval Street. Duval Street er en lang gate som går mellom the Southernmost Point og Mallory Square og som består av mange butikker, barer, restauranter osv. På Mallory Square feirer de hver kveld, året gjennom solnedgangen. Her er det god stemning, med masse glade folk, gate-gjøglere og musikk. Selv ble jeg dratt med inn i showet til en av gateartistene for å hjelpe til, til mye latter og smil hos min samboer og datter. Joda, jeg syntes det var morro jeg også.

Ved solnedgang sto vi sammen med hundretalls andre og så solen synke ned bak horisonten. Dette er en opplevelse som alle, hvis muligheten dukker opp, bør få med seg. Anbefales.

Forholdsvis tidlig opp neste morgen for en lang kjøretur på rundt 7 timer opp til Daytona Beach. Et par pit-stops på turen for mat og andre nødvendigheter ble det tid til, før vi rundt 16.00 kjørte inn på hotellets parkeringsplass. Det ble tid til litt avslapping på stranden før vi spiste pizza og tok en tidlig kveld. Siden vi reiste med barn, hadde vi valgt hotell like ved Boardwalk’en. Her har de et lite «tivoli», med pariserhjul og andre typiske tivoli-ting. Det lå også en arcade ved stranden hvor vi tilbringte en god del tid i et forsøk på å vinne nok tickets til en premie. Dette syntes vår datter var veldig morsomt. Det må innrømmes at det syntes vi voksne også.

Ute på pieren ligger det en Joe’s Crabshack, for de av dere som er glad i sjømat. For oss andre så hadde de også Pizza o.l. Så det ble pizza for andre dag på rad. Ellers så ble det meste av dagen tilbringt på stranda, hvor vi kastet ball i vannkanten, vasset, spiste is og bare koste oss på denne siste dagen i USA i denne omgang. Opp tidlig neste morgen for en kjøretur på halvannen time tilbake til MCO (Orlando flyplass), hvor vi fløy Delta økonomi til Boston og videre til Amsterdam før siste etappe foregikk med KLM hjem til Værnes.

[sws_blue_box box_size=»600″]**Tips & Fakta**

Orlando

Disney World: 1600 kroner for 2 voksne og 1 barn. Barn må betale voksenpris hvis de er over 10 år.

Gatorland: $21.99 voksen og $13.99 for barn. Kan betale ekstra for rundtur i parken med et lite lokomotiv. Zip-line og fotografering sammen med alligatorer koster også ekstra.

Overnatting: Planlegger dere flere dager i\rundt orlando kan leie av en ferievilla være et godt alternativ. Vi betalte ca 4500 kroner for en uke i et hus med 5 soverom, 4 bad, 2 stuer, eget basseng og boblebad. Her er det god plass, og anbefales spesielt hvis flere familier reiser sammen.

Leiebil: For dagene i Orlando leide vi en cabriolet. God plass til 2 voksne og 1 barn, men er dere flere kan det bli trangt om plassen. For en road-trip anbefales en bil med større bagasjeplass, men med base i et hus\hotell fungerer en cab godt. Herlig opplevelse å kjøre med taket nede.

Søk etter leiebil

Shopping: Mange outlet-malls i og rundt Olando. Her kan du finne mange gode deals på merkevarer som koster mye mer hjemme i Norge. Selv trives jeg best på Walmart, men.. :)

Key West: Anbefaler solnedgangen på Mallory Square. Få også med dere the Southernmost Point. Overnatting er forholdsvis mye dyrere i sesong og holidays enn vanlig. Anbefaler bestilling av hotell i god tid. «Blue Marlin» er et greit og sentralt motell til en OK pris.

Daytona Beach; Her kan du kjøre bilen nede på stranda. Ta ned taket på cab’en og cruise. Bodde på Mayan Inn. Dette var et slitt hotell og bar preg av å være et typisk spring break hotel. Men veldig sentralt helt nede ved stranden og rimelig. [/sws_blue_box]

Fortsett å lese
Advertisement

Les mer i kategorien: Feriehus

  • Finn billige flybilletter

Følg oss på Facebook

Populære artikler

  • Finn leiebil i USA
Till Toppen
error: Innholdet på denne siden er beskyttet!