Naturopplevelser i Cades Cove

0
3664

Befinner man seg langs Highway 441 mellom Cherokee, NC og Gatlinburg, TN er et besøk i Cades Cove et must. Cades Cove er en dal på Tennessee-siden av the Great Smoky Mountain National Park.

Cades Cove er den mest populære destinasjonen i parken og tiltrekker seg mer enn to millioner besøkere hvert år. Her finner du en nydelig natur og et flott og variert dyreliv. Bjørnefamiler, bever, rødulv, hjort og mange flere dyr er å se i parken. Selv har jeg vært heldig å se bjørner, hjort og masser av ekorn i Cades Cove på mine 3 besøk.

Etter sol og varme i Nashville påsken 2009, kjørte vi opp til nysnø i Cades Cove hvor vil brukte rundt 3 timer på å kjøre rundt sløyfen. Stoppet flere ganger da det er mange flotte photo-opportunities her, både når det gjelder natur og gamle bygninger. Det finnes f.eks mange gamle kirker her fra når Cades Cove var befolket. I dag bor det ingen i dalen.

Sommerstid har jeg vært her to ganger. Det er en stor opplevelse å oppleve Cades Cove både med og uten snø. Du kan kjøre rundt hele Cades Cove uten å gå ut av bilen, noe ca 80% av de besøkende gjør. Men jeg anbefaler å parkere bilen når du ser noe interessant. Det kan være dyreliv eller noen spennende gamle bygninger. Du trenger ikke å legge ut på noen lang tur, men for å få den fulle opplevelsen anbefaler jeg å ta turen ut av bilen. Selve rundturen på det som kalles Cades Cove loop road er ca 18 km.

Er du derimot lysten på en litt lengre tur i vakre omgivelser, så finnes det mange flotte ruter å ta til fots. Vi kan anbefale den 8 km lange rundturen til Abrams Falls.

Cherokee-Indianerne kalte dalen Tsaiyahi, noe som kan oversettes til «elveoterens hjem». Tidligere fantes også bison der, men disse ble jaktet på og finnes derfor ikke lenger i dalen.

Fakta om Cades Cove:

Ligger ca 4 timer øst for Nashville, TN og rundt 4,5 timer nord for Atlanta, GA

Det er gratis å kjøre inn i Cades Cove, men det er mulig å donere i en donasjonskasse hvis du ønsker å bidra.

Gå ikke etter bjørner for å komme nærmere innpå. Har sett folk løpe etter, men dette er svært farlig. Skal du campe, oppbevar mat i bjørnesikre oppbevaringsbokser. Bjørnene har veldig god luktesans, så unngå å bruke parfyme.

Skal du kjøre rundt Cades Cove Loop Road, beregn iallefall 2-4 timer. Mange flotte naturopplevelser.

Husk kamera!

http://www.nps.gov/grsm/planyourvisit/cadescove.htm

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.