Kom i kontakt med oss

Streets of Bakersfield

Bakersfield

California

Streets of Bakersfield

Et par timer nord for Los Angeles finner du Bakersfield. Denne byen med nesten 500.000 tusen innbyggere er kanskje ikke det første vi tenker på når vi drar til California, men for en Countryinteressert nordmann så er nok ikke dette ett dumt valg på en road-trip.

For det er her Bakersfield-sound`en kommer fra, og det er nok Buck Owens vi først og fremst tenker på når det gjelder denne stilretningen innen Countrymusikken.

Bakersfield Sound`en kan man si var en reaksjon mot den mere slick`e, gjennomproduserte Nashville Sound som var mer sentrert rundt strenge-orkester. Innen Nashville Sound var Jim Reeves og Patsy Cline to av de største artistene.

Er du som undertegnede en stor fan av Buck Owens er Bakersfield en naturlig stopp på turen. Grunnen til dette er at her finner du museet, restauranten, baren og konsertlokalet Crystal Palace.

Buck opptrådte i mye av sin karriere i små Honky Tonks rundt om i USA. Men han ønsket også et mer “classy” sted for Countrymusikken. Midt på 90-tallet startet byggingen og Buck selv var veldig involvert i prosjektet.

Den totale kostnaden på byggeprosjektet var 7.4 millioner dollar, noe som tilsvarer over 45 millioner norske kroner. Krystall-palasset åpnet i 1996.

Vi besøkte Crystal Palace en fredag kveld i Juli. Bord var bestilt til halv 8 da konserten startet da. Selv ankom vi en time før tiden men fikk allikevel tildelt vårt bord. Faktisk var dette det best bordet på huset og vi satt rett fremfor scenen. Nå kom vi ikke i første omgang for maten, men den var over all forventning. Lokalet var fylt til randen så det anbefales å bestille bord i forveien.

Da musikken startet fyltes raskt hele dansegulvet opp. Her var det en herlig blanding av alle generasjoner. Fra unge til godt voksne par på over 80. Her ble det danset både swing, linedance og vals. Musikken var upåklagelig. Første band ut var “Monty Byrom & The Buckaroos” og de spilte i vel 90 minutter før “Stampede” tok over. Vi fikk høre alt fra Buck Owens (selvsagt) til Hank Williams, Elvis og mye mer. De fleste stilartene innen Countrymusikken ble besøkt.
[box type=»shadow» align=»aligncenter» ]FAKTABOKS
Bakersfield ligger ca 2 timer nord for LA Det er gratis å komme inn på Crystal Palace. Unntaket er når det er live-musikk. Det koster da $5 pr pers. Barn gratis. Det anbefales å bestille bord i forveien. Man kan også sitte i baren.

Buck Owens gikk bort 25. mars 2006, 76 år gammel. www.buckowens.com

Søk etter leiebil

Fortsett å lese
Advertisement
Klikk for å kommentere

Kommenter dette innlegget

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Les mer i kategorien: California

  • Finn billige flybilletter

Følg oss på Facebook

Populære artikler

  • Finn leiebil i USA
Till Toppen
error: Innholdet på denne siden er beskyttet!