Diverse

Grand Canyon Skywalk

Grand Canyon Skywalk er en av de mer kontroversielle tilskuddene til Grand Canyon. Skywalk er en stor, halvsirkelformet bro med gjennomsiktige glassgulv. Der kan turister, som ikke lider av ekstrem høydeskrekk, gå ut over Canyon og se bunnen fra et helt unikt perspektiv. Grand Canyon Skywalk ligger utenfor selve nasjonalparken da det er Hualapai Indian Tribe som regjerer her.

Det var mange som kritiserte konstruksjonen av Skywalk og hevdet at den ødela områdets naturlige estetikk, men Skywalk har trukket tusenvis av besøkende til området siden åpningen i 2007.

Skywalk er en lang kjøretur fra både South Rim og North Rim, noe som foruroliger mange som ønsker å bo i nærheten av Grand Canyon Village. Vær derfor oppmerksom på at dette gjerne er en dagsutflukt om man for eksempel har base i Las Vegas. Det er heller ingen billig fornøyelse når man først har kommet seg dit og er klar til å gå på et gjennomsiktig gulv der man ser 1400 meter rett ned i bunnen av Grand Canyon.

For å få tilgang til området til Hualapai Indian Reserve må besøkende kjøpe en pakke. Det laveste prisalternativet som inkluderer Skywalk er $71,57 (kr. 592,- pr. 07.12.2017) for voksne og $62,09 (kr. 515,- pr. 07.12.2017) for barn.
Det er også andre pakker man kan velge som inkluderer blant annet mat, VIP-pakker etc.
Dersom du IKKE ønsker å gå på Grand Canyon Skywalk, kan du kjøpe en pakke som inkluderer alt annet. Denne pakken koster $49,92 (Kr. 413,- pr. 07.12.2017).

Man parkerer bilen på et stort område ved flyplassen der. Der er det også mulighet for å få seg en helikoptertur rundt området. Pris fra kroner 1200,- pr.person.

Alle som skal besøke Hualapai Indian Reserve må ta buss som går hvert 10’ende minutt fra hvert stoppested. Første stopp er en liten Westernby der man blant annet kan få seg en matbit, kaste lasso og ta en hestevogn-tur langs kanten av Grand Canyon.

Neste stopp er Eagle Point og Grand Canyon Skywalk. Her kan man gå langs kanten av stupet til Grand Canyon. Pass på barna her! Det er ikke gjerde ut over kanten..

Her er det også en restaurant med flott utsikt over både Grand Canyon Skywalk og selve Grand Canyon. De som ikke skal gå på Skywalk kan vente på utsiden, eller ta seg en matbit på restauranten (og kanskje få knipset noen bilder derfra av sine kjære som går på glass-gulvet).

Man får ikke lov til å ta med seg løse gjenstander som kamera eller mobiltelefon ut på Skywalk. Mange blir skuffet over dette, med god grunn, men det er fotografer der som kan ta bilder av dere (mot ekstra betaling selvsagt).

Neste stopp på turen er Guano Point. Her får man flott oversikt over Grand Canyon og Colorado River.

Når man er ferdig her, setter man seg på bussen igjen som tar deg tilbake til parkeringsplassen. Alt i alt brukte vi ca. 2,5 time på selve besøket i Hualapai Indian Reserve. Dette inkluderte en rask ustødig gange over Grand Canyon Skywalk…

Kjøretur fra Las Vegas er ca.2,5 time en vei. Da bør man også få med seg Hoover Dam en av veien.

Noen bilder fra vårt besøk hos Hualapai Indian Reserve 06.12.2017:

Related posts
Diverse

USA's nasjonaldag – 4. juli

DiverseNew York

Central Park - En perle i New York

DiverseFeaturedTennesseeUtvalgte Artikler2

Cumberland Caverns

DiverseNasjonalparkerNorth CarolinaTennessee

Naturopplevelser i Cades Cove

Sign up for our Newsletter and
stay informed

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

error: Innholdet på denne siden er beskyttet!