Miami tips du bør få med deg

0
5866

Skal man til Miami, så er det noen «obligatoriske» tips man bør følge. Slik som disse:

Casa Casurina
Et sted fra historiebøkene: Gateruslerne stanser gjerne opp foran den middelhavsinspirerte bygningen med trapper foran, beliggende i 1114 Ocean Drive. Kanskje husker du igjen fasaden fra nyhetssendingene i 1997, da TV-helikoptrene hang lavt over South Beach, etter at designerikonet Gianni Versace ble skutt ned og drept her på trappen foran huset sitt.

Motedesigneren kjøpte huset i 1993 for 25,6 millioner kroner. I dag eies de herskapelige lokalitetene og tilleggsarealene vegg i vegg av en telecom-milliardær. Han har omgjort gemakkene til member club for rikfolk. De som har råd kan leie lokalitetene – f.eks. Elton John-suiten, der popkongen selv skal ha bodd ved flere anledninger under sine besøk i Miami.

News Cafe
Åpen 24 timer i døgnet. Restauranten og kafeen er og har vært helt sentral i det sosiale livet i og omkring Ocean Drive, helt siden den åpnet i 1988. Du finner den på hjørnet av Ocean Drive og 8th Street i nummer 800.

Konseptet er enkelt: En aviskiosk og noen bokhyller med bord omkring. Her får du både lokale og utenlandske aviser, og du kan nyte jazz og klassisk musikk til morgenkaffen. Ett av de mest populære happy hour-stedene langs Ocean Drive, med cocktails og frozen drinks mellom klokken 16 og 19. I de senere årene er «kiosken» utvidet med fullt kjøkken (burgers, sandwiches, supper og salater) og en liten butikk.

For øvrig et utmerket sted å se det berømte morgenlyset skifte over stranden, eller se gaten våkner til liv. På kvelden er det mer se og bli sett og tut og kjør.

Lummus Park
Tett på giganthotellene, flere kvartaler lang, et yndet sted for modellfotografering og TV-innspillinger. Utallige scener fra TV-serien «Miami Vice» er spilt inn her i parken og på den smale strandstripen med importert sand, anlagt av landskapsarkitekter som påsto seg inspirert av oceanfronten ved Copacabana beach i Rio.
Det lille parkanlegget ligger som en buffer mellom Ocean Drive og den 90 meter brede stranden av importert sand, som har gitt navn til bydelen South Beach. Lummus Park begynner på 5. gate og går nordover. Den har toaletter og omkledningsrom for badende.

Miami beach

Miami Beach Vakttårn

Stranden er langstrakt med finkornet sand og deilig blått vann. En dukkert på Miami Beach kan anbefales. Her kan du slappe av på en solseng under en parasoll eller ta med deg ditt eget strandhåndkle. Badevaktene er på plass.

Ocean Drive

Dette er glamourens paradegate og art deco arkitekturens visningsstripe. Et eldorado for kjendiser, vil-bli-kjendiser og liksomkjendiser. Hit flokkes de, de naturlig vakre og de kunstige.

Vanskeligst er det selvsagt å støte på de virkelige stjernene, men det er stor underholdning bare å rusle, skate eller sykle – eventuelt kjøre – opp og ned denne strandpromenaden.

Du finner alle de brune, soldryppende atletene, de kunstferdig silikondanderte deilighetene, strandløvene og klubbgjengerne – hele menasjeriet det moderne Amerika kan by på. Ocean Drive kan med fordel kjøres, om du har tilgang til bil. Imidlertid er parkering hverken lett eller billig.

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.